OTVOREN NOVI KONKURS ZA PRIJEM U SPECIJALNE JEDINICE VOJSKE SRBIJE

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su drugi ciklus konkursa za prijem pripadnika u 72. Brigadu za specijalne operacije i Odred Vojne policije specijalne namene „Kobre“.

Prijave za konkurse, koji će biti otvoreni do 30. septembra mogu da podnesu mladići i devojke koji imaju do 30 godina, saopštilo je Ministarstvo.

Oni koji ispune propisane opšte i posebne uslove, biće upućeni na medicinska testiranja i psihološke procene i na provere fizičkih sposobnosti, piše u saopštenju.

Kandidati koji uspešno prođu zdravstvene, psihofizičke i bezbednosne kriterijume, očekuje selektivna obuka sa više eliminacionih faza, a najuspešniji će moći da stupe u profesionalnu vojnu službu, na određeno vreme, u trajanju od šest meseci. Uz to, imaju i mogućnost produžetka ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja.

Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade je u Garnizonu Pančevo, a pripadnika „Kobri“ u Beogradu.

Na konkurse se mogu prijaviti i oni koji nisu odslužili vojni rok sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Konkurs je raspisan na osnovu odluke predsednika Republike Aleksandra Vučića.

Izvor : Kurir.rs

Foto : Ministarstvo Odbrane

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *