OTVOREN VRTIĆ „KOLIBRI“ U BARIČU

Na radost mališana iz Bariča i okoline,  uz prisustvo predstavnika opštine Obrenovac i grada Beograda, svečano je otvoren novoizgrađeni vrtić „Kolibri“ u naselju Kolonija u Bariču.

Vrtić u Bariču jedan je od najvećih u Beogradu koji se prostire na 1500 metara kvadratnih i može da primi više od dve stotine dece i ujedno omogućava da u ovom mestu više nema problema s listom čekanja.

„Ono što smo sanjali dugi niz godina, danas je stvarnost. Danas je ovaj vrtić primio mališane, koji su do njegove izgradnje boravili u našem novom objektu u Belom Polju, koji smo otvorili pre 2 godine. Veliku zahvalnost za ovaj objekat dugujemo i ”Elektroprivredi Srbije” i Miloradu Grčiću, koji je tada upravljao ovim preduzećem i obezedio novac za izgradnju ovakvog objekta. Zajedno sa Gradom Beogradom uspeli smo da opremimo objekat. Nakon izgradnje novog ”Kolibrija”, naš cilj je dogradnja vrtića ”Zeka”, odnosno dodatne 4 prostorije u tom vrtiću. Naime, vrtić ”Zeka”, kao jedan od najopterećenih objekata kada su u pitanju vrtići u Obrenovcu, mora da dobije dodatne učionice. Takođe, u planu je izrada projektne dokumentacije za izggradnju vrtića u Draževcu.“ – rekao je predsednik GO Obrenovac, Miloš Stanojević.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić prilikom obilaska vrtića „Kolibri“ u Bariču poručio je da će grad raditi na tome da ne bude listi čekanja za vrtiće u obrenovačkoj opštini i podsetio da je po stupanju na funkciju gradonačelnika rekao da će posvetiti pažnju svim delovima Beograda podjednako i ocenio da će, ukoliko se nastavi ovim tempom izgradnje saobraćajne infrastrukture, rubne beogradske opštine poput Obrenovca biti privlačnije za život.

„U Obrenovcu je nedavno počeo sa radom moderan dijagnostički centar i ambulanta koje sam otvorio sa tadašnjim ministrom zdravlja Danicom Grujičić, bio sam na završetku rekonstruisane Tamnavske ulice, obišao početak radova i izgradnju velike pijace u centru, posetio pre par meseci atletski stadion čija je gradnja u toku. Izgrađena je vodovodna mreža u Trstenici za oko 300 kuća gde sam takođe bio, a trenutno se u Bariču renovira objekat mesne zajednice od hiljadu kvadrata, koji sad idem da obiđem. Pre oko godinu, godinu i po dana rekao sam da ću jednako posvetiti pažnju razvoju svih delova grada. Od tada sam dosta puta bio u Obrenovcu, Mladenovcu, Lazarevcu, mnogo više nego drugi pre mene i to za mnogo duži vremenski period. Ako nastavimo ovim tempom infrastrukturnih radova, rubne beogradske opštine postaće objektivno atraktivnije za život od gradskog jezgra, a Barič lokacijski i zbog lake povezanosti s Novim Beogradom jedno je od takvih mesta.“ – naveo je Šapić.

Miroslav Čučković ispred Grada Beograda najavio je realizaciju još nekih projekata u Obrenovcu.

– Prelazimo na druge zadatke, a to je pre svega završetak atletskog stadiona, nakon čega planiramo završetak radova na izgradnji gradske pijace, kao i završetak Akva parka – rekao je Čučković.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: lokalnenovine.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *