OTVORENI „BEOGRADSKI DANI PORODICE“


Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, otvorio je danas manifestaciju Dani porodice na Trgu republike u Beogradu koji će trajati naredna dva meseca – do 15. juna i istakao da je cilj ove manifestacije promocija porodice i tradicije.

„Veoma sam srećan što po drugi put imam priliku da otvorim ‘Dane porodice’. Prošle godine, smo ovu manifestaciju označili kao manifestaciju od posebnog značaja. Ona je tada trajala samo jedan vikend. Obećao sam da ‘Dani porodice’ treba da traju mnogo duže. Ove godine trajaće dva meseca. Mislim da ćemo kroz ove Dane pronaći način na koji ćemo prići porodici, jedni drugima i pokušati da pokažemo ljubav. Pokušaćemo da zadržimo tradicionalne stvari koje gube trku sa vremenom. Biće mnogo kulturno-umetničkih društava, mnogo mladih ljudi, dece koji će imati priliku da predstave Beograđanima i svima koji borave u prestonici sve što smo pripremili“, rekao je Šapić na otvaranju manifestacije.

Otvaranju manifestacije „Dani porodice“ prisustvovao je i predsednik Gradske opštine Obrenovac, Miloš Stanojević.

Na svečanom otvaranju nastupila je muzička porodica Božić, hor hrama Svetog Save, KUD “ Dimitrije Koturović“, ansambl „Beli anđeo“ i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograda.

Na istom mestu večeras od 18 časova biće organizovan koncert na kojem će nastupati sestre Marija i Marina Gobović i plesna grupa „Una Saga Serbika“.

Isidora Lukić, ispred organizacije Dani porodice, ranije je najavila da će biti 18 tematskih zona, raspoređenih na više lokacija u gradu – od početka Knez Mihailove ulice preko Trga Republike do celokupnog područja Kalemegdana.

Istakla je da će biti više od 50 festivala, brojne sportske aktivnosti, programi posvećeni video igrama, muzici, veliki luna park na Kalemegdanu, više od 100 koncerata klasične džez, bluz, pop i rok muzike, više od 50 bioskopskih projekcija na otvorenom na dve lokacije, više od 30 pozorišnih predstava na otvorenom.

Biće i više od 350 muzičkih izvođača, više od 50 uličnih zabavljača, više od 40 plesača, 100 likovnih umetnika, kao i kulturno-umetnička društva koja dolaze iz čitave Srbije.

Poseban akcenat biće stavljen 15. maja na Međunarodni dan porodice, kada će biti dodeljene i plakete, rekla je ranije Lukić, u znak zahvalnosti svima što su svojim učešćem podržali manifestaciju.

Izvor: loklnenovine.rs

Foto: M.Stanojević

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *