OVAJ POSAO JE BUKVALNO PROCVETAO U POSLEDNJIH 5 GODINA

Potreba za bržim načinom izgradnje objekata koji imaju kvalitetnu i efikasnu izolaciju, a pri tom su i ekonomični, razlog je što preduzeća koja se bave postavljanjem podnih i zidnih obloga imaju pune ruke posla.

Prema podacima jedne bonitetne kuće, u Srbiji posluje 4.604 registrovanih firmi čija je delatnost upravo postavljanje podnih i zidnih obloga.

PROCVAT U POSLEDNJIH 5 GODINA

Prema rečima jednog od vlasnika preduzeća za postavljanje podnih obloga, kako je tokom poslednjih pet godina došlo do procvata u sektoru nekretnina građevinarstva, tako je stigao i rast cena, pre svega materijala.

– Većina firmi je poslednje dve godine morala da nadoknađuje gubitke koje smo svi pretrpeli za vreme pandemije. Posla srećom ima, ali su tu i problemi kao što je nedostatak radne snage i poskupljenje materijala, što je dalje uslovilo i generalno rast cena u sektoru – objašnjava naš sagovornik.

Parket, Beton
FOTO: JUTJUB

On tvrdi da na tržištu Srbije posluje veliki broj firmi koje nude različite proizvode, koji su po kvalitetu takođe drugačiji, ali novija gradnja ipak ima sve više standarde.

– Gradi se dosta, ali su i materijali koji se upotrebljavaju sve bolji u smislu da kupci sada traže da uz dugotrajnost i kvalitet materijali poseduju i efikasnu izolaciju – navodi stručnjak za postavljanje podnih obloga.

Izvor : Kurir.rs/Biznis.rs

Foto: Nemanja Nikolić, Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *