OVAKO NAS TRGOVCI VARAJU! 

Osim što često varaju na gramaži proizvoda ili reklamiraju nepostojaće popuste, prodavci u Srbiji dosetili su se još nekoliko načina kako da obmanjuju kupce, pa čak i po cenu toga da ugroze njihovo zdravlje!

Tako se često može desiti da trgovci prelepljuju nalepnice sa rokom trajanja proizvoda kako bi ispalo da određen proizvod može duže da se upotrebljava. Na taj način naše zdravlje može biti ozbiljno ugroženo, ali pojedine nesavesne prodavce samo zanima da steknu profit i reše se svih proizvoda na policama. Tako u jednoj prodavnici rok trajanja piletine određuju prema datumu merenja, a ne prema datumu proizvodnje!

Na Instagram stranici moj_beo_grad_ pojavio se novi video-snimak potrošača na kome se vide dve nalepnice sa cenom prelepljenje na pilećem fileu.

1 / 2 FOTO: PRINTSCREEN/MOJ BEOGRAD/INSTAGRAM

Na jednoj stoji iznos od 715 dinara i rok trajanja do 21. marta, dok je ispod cena od 570 dinara i rokom trajanja do 20. marta.

Autor objave je naglasio da je ovo meso pazario u marketu na Zrenjaninskom putu u Borči. Apel je svakako da uvek proverite rok trajanja kako se ne bi desila ovakva situacija.

Autor: Kurir Društvo

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *