OVE POSLOVE MOŽETE DA RADITE OD KUĆE I DODATNO ZARADITE

Ne treba vam iskustvo u tehnologiji da biste započeli unosan sporedni biznis od kuće. Postoji na desetine traženih aktivnosti koje možete obaviti na daljinu da biste zaradili dodatni novac  od kojih neki mogu biti plaćeni i do 100 dolara na sat.

FlexJobs, jedna od najpopularnijih platformi za pronalaženje mogućnosti za udaljeni i hibridni posao, poslednjih meseci beleži stalni porast broja udaljenih, honorarnih oglasa za netehnološke uloge, uključujući virtuelne asistente, računovođe i predstavnike korisničke službe, relap je stručnjak za karijeru Toni Frana za CNBC.

onlajn dejt, zoom, onlajn sastanak, video poziv
FOTO: PROFIMEDIA

Da bi pomogao ljudima koji su zainteresovani za dodatnim poslom a da pronađu najbolje mogućnosti na daljinu, FlexJobs je identifikovao sedam traženih sporednih poslova koje se mogu obaviti od kuće, na osnovu spiskova više od 58.000 kompanija na svojoj platformi objavljenih između jula i decembra 2023. godine. Poslovi imaju desetine aktivnih oglasa i nude mogućnosti udaljenog, skraćenog radnog vremena, a tako je i širom sveta.

Evo sedam traženih sporednih poslova koji se mogu obaviti od kuće, ali i koliko su plaćeni:

– Virtuelni asistent (18 dolara po satu)

– Knjigovođa (20 dolara po satu)

– Predstavnik korisničke službe (16 USD po satu)

– Računovođa (23 USD po satu)

– Tehnički pisac (26 dolara po satu)

– Specijalista za društvene mreže (19 dolara po satu)

– Video urednik (22 USD po satu)

Iran, dolar, evro, valuta
FOTO: PROFIMEDIA

Iako se ukupan broj sati razlikuje od uloge do uloge, većina poslova na ovoj listi zahteva posvećenost od 10 do 25 sati nedeljno.

Za neke od ovih sporednih poslova, uključujući uređivanje videa, knjigovodstvo i korisničku podršku, nije potrebna diploma, kaže Frana. Umesto toga, dodaje ona, menadžeri za zapošljavanje često će procenjivati kandidate na osnovu njihovog prethodnog radnog iskustva i mekih veština.

– Postoje osnovne meke veštine koje ljudi traže u svim ovim ulogama: sposobnost da ispoštuju rokove, jake komunikacijske veštine, kako u pisanoj formi tako i preko telefona, inicijativa, rešavanje problema i, naravno, osnovne tehnološke veštine – objašnjava Frana.

knjigovođa, porez, inspektor
FOTO: ANDREI RAHALSKI / ALAMY / ALAMY / PROFIMEDIA

Neke od ovih udaljenih poslova možete da naplatite više od 100 dolara po satu, u zavisnosti od vašeg nivoa veštine i projekta. Knjigovođe na Upwork-u, na primer, mogu da naplate čak 175 dolara na sat ili, za neke projekte, 300 dolara na sat.

Za uloge virtuelne pomoći koje zahtevaju specijalizovanije veštine, bilo da se radi o izgradnji kampanja e-pošte ili kreiranju WVrdPress sajtova, često pričate od najmanje 100 dolara po satu i više, rekla je Angelikue Revers, osnivač konsultantske firme BoldHaus, ranije za CNBC.

Dolari
FOTO: REUTERS

Najvažnija korist od bavljenja jednom od ovih udaljenih sporednih zanimanja, kaže Frana, jeste fleksibilnost. Možete izabrati da budete slobodni i sami postavite svoje radno vreme, ili, ako se prijavite na spisak sa skraćenim radnim vremenom, Frana kaže da će vam mnogi poslodavci dozvoliti da prilagodite svoj raspored po potrebi.

Izvor : kurir.rs/blic.rs

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *