OVI POSLOVI SU NAJISPLATIVIJI ZA DOPUNU KUĆNOG BUDŽETA

U skladu sa svojim ličnim veštinama i specifičnim znanjima, ljudi koje se odluče za dodatni posao mogu da rade za satnicu ili dnevnicu, kao i da vreme koje će provesti na drugom poslu, prilagode svom primarnom zanimanju. Miloš Turinski sa sajta Infostud izdvojio je nekoliko poslova koji mogu da se rade u “slobodno vreme”.

Za neke od njih potrebno je znanje jezika i poznavanje digitalnih tehnologija, a evo koliko na tim poslovima možete da zaradite.

Časovi engleskog za strance

Kao dodatni posao za ljude koji znaju engleski jezik, popularni su onlajn časovi za decu i odrasle, naročito iz azijskih zemalja.

Prednost ovakvog načina prihodovanja je što sami određujete koliko časova dnevno ćete imati, a dogovarate se i oko termina u kome ćete držati čas.

Turinski ističe da se cena jednog časa u proseku kreće oko 10 dolara.

– Pošto se posao radi na sat, sami sebi možete da odredite da li želite da radite dva- tri sata, ili ukoliko ste u mogućnosti čak i da uradite celu smenu od osam sati. To je sigurno nešto što može da doprinese kućnom budžetu – naveo je on.

Digitalni marketing i dizajn

Ukoliko posedujete odgovarajuća tehnička znanja, odnosno digitalne dizajnerske veštine, razumete se u digitalni marketing i društvene mreže, onda uz primarni posao, možete da prihodujete radeći “onlajn od kuće”.

U ovoj sferi dodatnog posla najviše potražnje ima za ljudima koji su spremni da se bave digitalnim marketingom, odnosno “vođenjem društvenih mreža” za nekog klijenta.

– Na ovim dodatnim poslovima možete da zaradite maltene punu platu, ukoliko se bavite nekom društvenom mrežom ili za nekog vodite društvenu mrežu. To je posao koji ne mora da vam oduzme ceo dan. Po učinku se plaćaju i dizajnerski poslovi, a sve zavisi od dizajnera do dizajnera, koliko je kome potrebno vremena za neki zadatak. Tu možemo da pričamo o ciframa od više stotina evra za dizajnerske usluge – istakao je Turinski.

Dostava i kurirska služba

Za prva dva predložena dodatna posla, neophodne su vam specifične veštine, ali ako vam je potreban novac preko plate, onda jedan od izbora može da bude dostava ili kurirska služba.

I ovde je zarada takođe po učinku, a biće onolika, koliko ste spremni da žrtvujete od svog slobodnog vremena.

– Dostavljači zaista znaju da idu od minimalca, dakle od nekih 40.000 dinara, ali mogu da zarade i preko 120.000 dinara. To sve zavisi od vremena koje ste spremni da posvetite ovom poslu. Ako radite par sati dnevno imaćete manju zaradu, ali ako ste spremni na osam ili 10 sati na dan, možete da imate stvarno visoku zaradu – objasnio je Turinski za portal nova.rs.

On je dodao da na sajtu Infostud postoje otvoreni oglasi i potražnja za predavačima engleskog jezika, kao i za poslove kurirske službe, dok se potražnja za dizajnerima i poslovima digitalnog marketinga oglašava, kako je rekao, preko društvenih platformi koje su namenjene baš za to.

Ćišćenje stanova

Miloš Turinski je kao dodatni posao za koji vam nisu potrebne specifične veštine poput stranog jezika i poznavanja digitalnih tehnologija, izdvojio spremanje po stanovima.

Navodi da za ovu vrstu dodatnog prihoda mogu da se opredele žene koje već imaju primarni posao i da kako kaže, same diktiraju vreme kada će pospremati stanove za novac. Satnica spremanja i čišćenja stanova u Beogradu se kreće od 600 do 700 dinara.

Tako na primer, ukoliko bi se napravio raspored da se dnevno radi dva sata i to samo radnim danima, na mesečnom nivou čišćenje stanova bi kućni budžet popunilo za 28.000 dinara, a vikend bi ostao slobodan.

Izvor : Kurir.rs/Blic/nova.rs

Foto : MONDO/Uroš Arsić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *