OVIH 6 UREĐAJA OBAVEZNO ISKLJUČITE PRE ODLASKA NA ODMOR

Pre odlaska na godišnj odmor treba da obavezno isključite iz struje uređaje na koje inače zaboravljamo. Time ćete smanjiti rizik od požara a ujedno neće vas iznenaditi povećani računi za struju.

Zato, kada idete na put, isključite određene uređaje iz struje kako biste se bezbrižno odmorili, ali i uštedeli koji dinar.

Evo o kojim uređajima je reč:

Toster i aparat za kafu

Pre odlaska na put isključite blender, aparat za kafu, toster i ostale male kuhinjske aparate. Ovi uređaji troše struju i kada ne rade. Osim toga, smanjićete rizik od požara.

Televizor

Moderni televizor troši manje električne energije od starih tipova TV-a. Međutim, čak i kada ga isključite, dokle god je uključen u struju, ovakav televizor nastavlja da crpi energiju, stoga je preporučljivo da ga isključite iz utičnice kada ga ne koristite duže vreme.

TV
TVfoto: Profimedia

Računar

Ako ostavite svoj računar uključen u struju, on nastavlja da troši električnu energiju čak i kada je ekran crn i računar miruje.

Stona lampa

Lampu izvlači dodatnu energiju čak i kada je svetlo ugašeno. Dakle, izvucite kabl iz utičnice.

Ventilator

Preporučuje se da isključite ventilator iz utičnice, jer može predstavljati opasnost od požara u slučaju strujnog udara.

Izvor : Espreso/ Penzionisani / Prenela M.L.

Foto: Rina

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *