OVO JE DETALJAN CENOVNIK LETOVANJA U SRBIJI

Najposećenije turističke destinacije u Srbiji, bar kada je reč o domaćim turistima, prošlog jula i avgusta bile su Sokobanja, Vrnjačka Banja, Zlatibor, Kopaonik i Fruška gora, a za domaći turizam prethodnog leta opredelilo se blizu pola miliona građana Srbije.

Za one koji i ovog leta planiraju da deo odmora provedu na nekoj od najpopularnijih letnjih destinacija u Srbiji, ovo je pregled najpovoljnijih cena smeštaja u privatnim i hotelskim kapacitetima, piše N1. Skoro bez izuzetka za sve goste obezbeđen je besplatan parking, a stavka koja se podrazumeva je i bežični internet.

Zlatibor

Noćenje za porodicu sa dvoje dece u apartmanu od četrdesetak kvadrata, koji u svom sastavu ima dnevnu i spavaću sobu, kuhinju, kupatilo i terasu, košta 3.000 dinara dnevno, dok je cena privatnog smeštaja za dve osobe u apartmanu od tridesetak kvadratnih metara 2.500 po danu.

Hotelski smeštaj sa doručkom u apartmanima sa dve spavaće sobe u samom centru turističkog naselja za porodicu sa dvoje dece mlađe od 12 godina košta 26.000 po danu, dok je noćenje s doručkom u standardnoj dvokrevetnoj sobi sa kupatilom 6.760 po osobi.

Sokobanja

Noćenje u dvokrevetnom apartmanu može se naći po ceni od 2.500 po osobi, dok četvoročlana porodica za istu uslugu mora da izdvoji najmanje 4.000 dinara po danu. Polupansion u hotelu sa četiri zvezdice za porodicu sa dvoje dece mlađe od deset godina košta 20.500 dinara dnevno, dok je cena noćenja s doručkom 5.000 dinara po osobi.

Ukoliko je boravak duži od sedam dana, polupansion za dve osobe košta 12.100 dinara dnevno, a usluga podrazumeva i neograničeno korišćenje velnes i spa centra.

Srebrno jezero

Noćenje u dvokrevetnom apartmanu košta od 3.500 dinara za dvoje, dok je cena privatnog smeštaja za porodicu sa dvoje dece 4.300 dinara po danu. U hotelskom smeštaju noćenje sa doručkom u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama košta 3.240 dinara po osobi, što je cena sa popustom od deset odsto ukoliko se u hotelu boravi najmanje pet dana. Deca od tri do 12 godina imaju pedeset odsto popusta na redovnu cenu.

Divčibare

Noćenje za dve osobe u dvokrevetnom apartmanu dostupno je po ceni od 3.000 dinara, dok je trošak iznajmljivanja privatnog smeštaja u apartmanu od tridesetak kvadrata za porodicu sa dvoje dece 4.000 dinara dnevno. Polupansion za porodicu sa dvoje dece u hotelu sa četiri zvezdice košta 21.000 dinara, uz neograničeno korišćenje spa centra. Cena polupansiona za dve osobe u dvokrevetnoj hotelskoj sobi iznosi 19.200 dinara po danu.

Kopaonik

Apartman za dve osobe može se iznajmiti po ceni od 3.500 po danu, dok je za noćenje u privatnom smeštaju za porodicu sa dvoje dece potrebno izdvojiti 4.000 dinara dnevno. Noćenje s doručkom za dve osobe u dvokrevetnoj hotelskoj sobi dostupno je po ceni od 10.240 po smeštajnoj jedinici, a cena te usluge za četvoročlanu porodicu je 17.400 dinara dnevno. Pun pansion za dve osobe u hotelu košta 15.100 dinara dnevno, odnosno 28.700 dinara za porodicu s dvoje dece.

Palićko jezero

Noćenje za dve osobe u dvokrevetnom apartmanu nedaleko od samog jezera košta 3.500 dinara, dok je najam privatnog smeštaja za porodicu sa dvoje dece od 4.000 dinara dnevno.

Zakup smeštaja za dve osobe u privatnom apartmanu veličine 25 kvadrata, nedaleko od banje Vrdnik, košta 2.500 dinara dnevno, dok je smeštaj za porodicu sa dvoje dece u apartmanu od 35 kvadratnih metara dostupan po ceni od 3.500 dinara po noći. Noćenje sa doručkom u hotelu košta od 8.450 dinara po osobi, dok je cena polupansiona 10.100 dinara po osobi, uz popust za boravak duži od tri noći.

Vrnjačka Banja

Noćenje u privatnom smeštaju košta od 3.000 dinara za dve osobe, dok je zakup smeštaja za porodicu sa dvoje dece od 4.000 dinara dnevno. Noćenje u dvokrevetnoj hotelskoj sobi u samom centru Vrnjačke Banje dostupno je po ceni od 4.500 dinara za dvoje. Cena hotelskog smeštaja za porodicu sa dvoje dece, bez obroka, kreće se od 7.000 dinara dnevno.

Izvor : Espreso/Mondo

Foto : Nebojša Mandić, Turističko rekreativni kompleks Zlatibor, Printscreen/Youtube/Arhiva snimaka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *