OVO SU CENE DOZVOLA ZA RIBOLOV U 2024. GODINI

Vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov od 1. januara sledeće godine ići će do 10.000 dinara, a visina cene zavisi od vrste dozvole i kategorije ribolovca, navodi se u Pravilniku koji je doneo Ministar zaštite životne sredine.

Za ljude starije od 65 godina, žene i osobe sa telesnim oštećenjem od 60 do 80 odsto, vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov iznosi 4.500 dinara.

Za osobe sa telesnim oštećenjem od 80 odsto i više, kao i za one sa potpunim gubitkom radne sposobnosti, za vojne invalide sa telesnim oštećenjem od 60 odsto i više, civilne invalide rata sa telesnim oštećenjem od 60 odsto i više i sve koji su mlađi od 18 godina, vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov iznosi 800 dinara.

Ribolov
Ribolovfoto: Printscreen / Samo Novi Sad

Vrednost godišnje dozvole za rekreativni ribolov na ribarskom području u zaštićenom području, za sve ribolovce, iznosi 4.000 dinara. Ipak, i tu ima izuzetaka.

Za zaštićena područja: Park prirode „Sićevačka klisura“, Specijalni rezervat prirode „Jerma“, Zaštićeno stanište „Bara Trskovača“ i Park prirode „Ponjavica“, u kojima iznosi 2.000 dinara.

Za zaštićeno područje Predeo izuzetnih odlika „Karaš–Nera“, iznosiće 2.500 dinara. Za zaštićena područja: Park prirode „Zlatibor“, Park prirode „Radan“ i Specijalni rezervat prirode „Ritovi donjeg Potisja“, iznosiće 3.000 dinara.

Ribolov
Ribolovfoto: RINA

Za zaštićena područja: Park prirode „Palić“ i Specijalni rezervat prirode „Ludaško jezero“, iznosiće 3.500 dinara, a za zaštićeno područje Predeo izuzetnih odlika „Vlasina“, iznosiće 4.500 dinara.

U specijalnim rezervatima prirode „Labudovo okno“, „Koviljsko-petrovaradinski rit“, „Carska bara“ i „Karađorđevo“, iznosiće 5.000 dinara, za zaštićeno područje Nacionalni park „Tara“ 5.500 dinara.

U zaštićenim područjima „Đerdap“, „Stara planina“, „Obedska bara“, Specijalni rezervat prirode „Gornje Podunavlje“, Specijalni rezervat prirode „Uvac“, Park prirode „Bačkotopolske doline“ i Park prirode „Stara Tisa“ kod Bisernog ostrva, cena dozvole iznosiće 6.000 dinara. Za zaštićeno područje Predeo izuzetnih odlika „Klisura reke Gradac“, iznosiće 10.000 dinara.

Riba
Ribafoto: Printscreen/Youtube/ Dare 2 Cook Now

Vrednost dnevne dozvole za rekreativni ribolov na svim ribarskim područjima iznosi 1.300 dinara. Vrednost višednevne dozvole za rekreativni ribolov na svim ribarskim područjima iznosi 2.600 dinara.

Izvor : Espreso/Telegraf

Foto: Printscreen / Samo Novi Sad

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *