OVO SU NAJURNEBESNIJE KOMBINACIJE IMENA I PREZIMENA U SRBIJI

Svima se bar jednom desilo da smo naišli na neko neobično ime, prezime ili i jedno i drugo, da vas je u momentu nasmejalo do suza.

Na jednom forumu se tako pokrenula tema o najneobičnijim kombinacijama imena i prezimena. Ljudima se ovo jako dopalo, pa su se mnogi i po nekoliko puta uključivali u prepisku, prisećajući se imena svojih kolega iz škole i fakulteta, imena sa koverti koje su raznosili dok su obavljali studentske poslove, imena sa biračkih spiskova kao i zvučnih komšijskih imena.

Tako su se na spisku našli:

Mila Guzičica, Tvrtko Prcić, Udovica Draga, Zdenka Kruška, Vesela Lešina, Glavica Luka, Bajat Jovan, Đoković Kitica, Erika Degen, Goli Janoš, Curi Đon, Zoran Kajgana, Skočilović Svemirko, Tikvina Jagoda, Nikolić Rubioza, Guska Zec, Milić Milić, Papak Rajko, Veselinović Veselinka, Rikalo Prvoslav, Milica Krtica Trtica, Pauna Potkonjak, Nedžad Tiganj, Đoka Francuski, Gvozdena Šipka, Dunja Burek, Milena Mašnica, Božidar Skalpel, Divna Torbica, Stojanka Kokoška, Svemir Travica, Milada Picina, Neđo Kvočka, Lepa Nakarada, Grozdan Šipak, Prdoljub Guzajac, Nebih Sada…

Mnogi nisu mogli da se sete punih imena, pa su tako ostavljali samo ime ili prezime. Jedan od učesnika napisao je i da u jednoj firmi rade tri osobe koje se prezivaju Puzigaća, Derigaća i Nepergaća. Zatim tu su i prezimena poput Dronjak, Kenjalo, Tresiglavić, Brabonjak, Stolica, Babarogić, Magarac, Pirivatrić, Mašinkosa, Peškir, Prezimović, Zaklan…

Postoji i anegdota da je pop u jednom selu venčavao Mirka Raguza i Maru Zaguz, pa je nastala opšta smejurija kada je pitao: “Da li vi Mirko Raguz uzimate Maru Zaguz…”

I to nije jedina od smešnih situacija nastalih zbog prezimena ili imena.

Pišite nam u komentaru ako i vi znate neku urnebesnu kombinaciju imena i prezimena…

Izvor : Espreso

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *