OVO SU POPUSTI KOJE IMAJU KORISNICI STUDENTSKE KARTICE

Ministar finansija Siniša Mali rekao je da se dosta studenata prijavilo za studentsku karticu koja je aktivna od juče.

– Više od 100.000 studenata se prijavilo za studentsku karticu na današnji dan – naveo je ministar, dodavši da je studentska kartica, koja je i platna, aktivna od juče – 1. decembra.

On je bio gost u jutarnjem programu Televizije Prva gde je stakao da su studentske kartice bile zahtev udruženja studenata.

– Želeli su da imaju posebnu karticu, da imaju čitav niz pogodnosti, kao što imaju naši najstariji sugrađani kroz penzionersku karticu. Kartice koje se dobijaju od Poštanske štedionice, ne samo da su platne, ne samo da nema troškova otvaranja i održavanja računa, nego svaki student dobije na poklon i 1000 dinara od Poštanske štedionice odmah na dan otvaranja računa – rekao je ministar.

Ministar Mali je rekao da su pred studentima su brojni poputsti i naveo neke od njih.

– Jedna Er Srbija nudi 10 posto popusta, Srbijavoz daje 20 posto popusta za studente za vozne karte, Putevi Srbije 2% popusta na putanjine, Sinepleks, tražili su studenti i bioskope da imaju popust – 15% popusta, super i hiper marketi, mislim da je tu Merkator i drugi, osiguravajuća društva. Tražili su studenti i da Skijališta Srbije daju popuste na ski pasove, dobili su 15% popusta ukoliko pokažu svoju studentsku karticu. Svi smo nekad bili studenti, znamo koliko je svaki dinar važan. Na ovaj način mladima koji su budućnost Srbije pokazujete da ste tu i da brinete – navodi ministar i dodaje da država ulaže u obrazovanje, o čemu, između ostalog novo povećanje plata prosvetnim radnicima.

– Time pokazujemo brigu prema mladima. Mislim da na pravi način našim mladima koji su budućnost naše zemlje pokazujemo da je država tu, da smo jaki i stabilni, ali i da brinemo o njima – istakao je ministar.

Izvor : Espreso/Kurir.rs

Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić, Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *