POČELA PODELA NOVOGODIŠNJIH VAUČERA OD 6000 DINARA ZA DECU

Grad Beograd saopštio je da je počela podela poklon-vaučera u vrednosti od 6.000 dinara, i trajaće do 26. decembra.

Poklon-vaučere dobiće sva beogradska deca i to od vrtićkog uzrasta do 19 godina starosti, zaključno sa učenicima četvrtog razreda srednje škole, saopšteno je.

Vaučeri su, osim za decu, obezbeđeni i za sve zaposlene u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji Beograda.

Deca koja pohađaju vrtić vaučere preuzimaju u vrtićima u kojima borave, a đaci u osnovnim, odnosno srednjim školama koje pohađaju.

Do kraja nedelje svim školama i vrtićima u prestonici biće podeljeno oko 380 hiljada novogodišnjih vaučera, a roditelji dece koja ne pohađaju obrazovne ustanove moći će da ih preuzmu u svojim opštinama, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić.

Šapić je dodao da će vaučere dobiti sva deca zaključno sa onima koji su četvrti razred srednje škole, kao i svi zaposleni u obrazovnim ustanovama koji rade sa našom decom.

– Roditelji čija deca ne idu u vrtić moći će svoj vaučer da podignu u svojim opštinama. Potrebno će biti da dođu sa zdravstvenom knjižicom deteta i preuzmu vaučer. Novina od ove godine je da smo povećali asortiman robe koju će moći da podignu u više od 100 prodavnica, a uveli smo mogućnost kupovine bebi opreme i igračaka. Želeli smo da spektar proizvoda u vrednosti od šest hiljada bude što veći. Zaista sam zbog toga srećan i verujem da će ovo značajno da pomogne roditeljima u prevazilaženju decembra i januara koji su najteži meseci pored septembra zbog kog smo podelili besplatne udžbenike i uveli besplatne vrtiće. Ovaj vaučer za nekog ko ima troje dece, pa i ako, na primer, majka radi u obrazovnom sektoru, znači 24 hiljade dinara od Grada Beograda, što mislim da nije beznačajno – naveo je Aleksandar Šapić.

Poklon-vaučeri se mogu iskoristiti do 1. marta 2023. godine i to u sledećim radnjama: „Sport Vision”, „Sport Vision Kids”, „Sport Vision Outlet”, „Buzz”, „Run ‘n More”, „Extra Sports”.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: Grad Beograd

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *