POPUSTI ZA VIŠEČLANE PORODICE

Umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga utvrđuje se u visini od najmanje 30 odsto za porodice sa troje, četvoro i petoro dece. Ovo pravo višečlane porodice imaju to do završetka redovnog školovanja dece, a najduže do 26. godine života.

Neophodno je da imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Grada Novog Sada, odnosno boravište za raseljena lica sa Kosova i Metohije, na adresi stana za koji traže umanjenje obaveza plaćanja komunalnih usluga i ukoliko redovno izmiruju jedinstveni mesečni račun koji glasi na njihovo ime.

porodica
FOTO: SHUTTERSTOCK

Pravo na umanjenje ostvaruje se za komunalne usluge koje pružaju: Javno komunalno preduzeće „Novosadska toplana“ Novi Sad, Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad i Javno komunalno preduzeće „Čistoća“ Novi Sad, a naplaćuje ih JKP „Informatika“ Novi Sad putem jedinstvenog mesečnog računa.

Popust se utvrđuje u visini od 30 odsto za porodice sa troje, četvoro i petoro dece, 40 procenata za one sa šestoro, sedmoro i osmoro dece i 50 odsto sa devetoro i više dece.

Ovom odlukom i umanjenjem obaveza plaćanja komunalnih usluga, višečlanim porodicama će se i u 2023. godini olakšati teret svakodnevnih troškova što će kao rezultat biti od velikog značaja za njihov budžet.

Na ovaj način Grad Novi Sad već duži niz godina pokazuje solidarnost i brigu o svojim građanima.

IZvor : Kurir.rs/Bizportal

Foto: MONDO/Uroš Arsić, Shutterstock

One thought on “POPUSTI ZA VIŠEČLANE PORODICE

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *