POSTOJI NAČIN POMOĆU KOG ŠTEDNJOM MOŽETE I DA ZARADITE

Mnogima je večita dilema da li da ušteđevinu usmeravaju u banku ili životno osiguranje. Kada ste u nekim tridesetim godinama, poželite da dugoročno štedite, ali ne znate šta je pravi izbor za vas. Postoji nekoliko argumenata zbog kojih savetuju da se, ipak, opredelite za životno osiguranje.

Kako navodi savetnik Đokić, ako se uplaćuje životno osiguranje, tada se pravi ugovor na određenu sumu novca i broj godina, pa se tako i prati plan i cilj, čega u banci nema, jer je tamo proizvoljno.

krediti, banke, osiguranje, Efektiva
FOTO: SHUTTERSTOCK

– Drugi argument je taj što imate osiguranu sumu, a to je jako važno. Primera radi, štedite 1.000 evra godišnje narednih 30 godina i u trećoj godini, ako vam se nešto desi, porodica će dobiti svih 30.000 evra koje biste uplatili, a time ste ih finansijski obezbedili, čega u banci nema – objašnjava Đokić.

Kao treću stvar navodi to što taj novac koji uštedite osiguranje investira u investicione fondove, preko novih fond polisa, i na prosečan rast od pet odsto godišnje imaćete na kraju oko 50.000 evra, što znači da ste i zaradili.

žena, devojka, evri
FOTO: SHUTTERSTOCK

– Ako se obavežete da ćete uplatiti određeni iznos novca, a to ne uradite, postoji rešenje i za taj problem. Otkupi se ugovor ili se stavi u mirovanje, pa se podigne uplaćeni novac kad istekne svih 30 godina – zaključuje Marko Đokić.

Izvor : kurir.rs/TikTok

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *