RAČUNI ZA STRUJU MOGU DA BUDU UPOLA MANJI

Građani štednjom energije mogu da prepolove račune za električnu energiju tokom grejne sezone, rekla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

– Želim da podsetim građane da štede i uštede. Ako smanje potrošnju električne energije za više od pet odsto, u odnosu na prošlu godinu ili godinu pre nje, dobiće popuste na računima za električnu energiju od 20 do 40 odsto. To je značajno više nego prošle godine kada je tokom grejne sezone oko milion domaćinstava mesečno ostvarivalo uštede i popuste. Imamo dobre pokazatelje i želimo da nastavimo sa sličnim merama i u ovoj godini – rekla je ona.

Dubravka Đedović
FOTO: BETA/MRE/EMILIJA JOVANOVIĆ

Takođe, građani mogu da ostvare popust od pet odsto ukoliko više troše električne energije uz nižoj tarifi, kada je ona i jeftinija. Time se stimuliše potrošnja u nižoj tarifi dok postoji mogućnost da se računi prepolove ako se obaveze izmire na vreme:

– Nastavljamo sa umanjenima računa za električnu energiju, gas i grejanje i do 50 odsto za kategoriju energetski ugroženih. Takođe, svi primaoci uvećane socijalne pomoći kao i penzioneri sa penzijama ispod 21.766,26 dinara će do kraja grejne sezone ostvariti umanjenje od 1.000 dinara na računima za električnu energiju. Pozivam sve njih da raspitaju u svojim gradovima i opštinama za prijavljivanje za sticanje statusa energetski ugroženih kupaca dok smo pripremili i automatsko umanjenje računa za 1.000 dinara za električnu energiju.

Izvor : kurir.rs

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *