RADNICIMA U SRBIJI I DO 9 DANA ODMORA U FEBRUARU

Samo što su prošli novogodišnji i božićni praznici, uskoro nam stižu novi neradni dani. Za oko dve nedelje Srbija proslavlja Dan državnosti koji se praznuje neradno dva dana, tako da mnogi će moći da naprave i mini-odmor.

Dan državnosti ove godine obeležava se 15. i 16. februara koji ove godine padaju u četvrtak i petak koje kada spojite sa vikendom možete da dobijete pravi mini odmor od 4 dana. Nakon dana državnosti neradno ćemo proslaviti i Praznik rada, kao i Uskrs.

U maju praznici dužine godišnjeg odmora!

Neradni dani za Praznik rada biće 1. i 2. maj, oni ove godine padaju u sredu i četvrtak, a odmah zatim slede uskršnji praznici od 3. do 6. maja, što znači da će građani imati šest vezanih dana za vreme kojih neće raditi.

S druge strane, pripadnicima islamske zajednice slobodan dan sledi Prvog dana Kurbanskog bajrama 16. juna.

Pripadnicima jevrejske zajednice slobodan je i 12. oktobar, kada se obeležava Jom Kipur.

Naredne godine Dan primirja u Prvom svetskom ratu biće neradni ponedeljak, 11. novembar.

Za katolike i pripadnike drugih hrišćanskih verskih zajednica, prvi dan Božića, u sredu 25. decembra, takođe se neće raditi, podseća Danas.

Ako jedan od datuma kada se praznuju državni praznici padne u nedelju, ne radi se prvog narednog radnog dana. Ovo se ne primenjuje kada su u pitanju verski praznici.

Takođe, pripadnici različitih verskih zajednica imaju pravo na slobodan dan kad njihova verska zajednica obeležava neki praznik.

Izvor : Kurir.rs/Blic

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *