RASPISAN JAVNI POZIV ZA DODELU SVETOSAVSKE NAGRADE ZA 2023. GODINU

Ministarstvo prosvete uputilo je javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu Svetosavske nagrade za 2023. godinu.

– Svetosavska nagrada je priznanje koje se dodeljuje pojedincima i ustanovama za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih i umetničkih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji u 2023. godini – navodi se u saopštenju i dodaje:

– Za Svetosavsku nagrade mogu biti predloženi učenici osnovnih i srednjih škola, studenti svih nivoa studija, zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, školama sa domom učenika, visokoškolskim ustanovama i ustanovama učeničkog i studentskog standarda.

Takođe, za ovu nagradu mogu biti predložene i ustanove obrazovanja i vaspitanja – predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, škole sa domom učenika, visokoškolske ustanove i ustanove učeničkog i studentskog standarda, kao i stručna društva i zajednice škola, autori stručnih i naučnih dela iz oblasti obrazovanja i vaspitanja i ostali pojedinci i institucije koji učestvuju u formalnom i neformalnom obrazovanju i svojim angažovanjem doprinose razvoju obrazovanja i vaspitanja (novinari, mediji, privredna društva, izdavačke organizacije, fondovi, zadužbine i drugi).

Javni poziv je otvoren do 8. decembra 2023. godine, a Svetosavske nagrade za 2023. godinu dodeliće ministar prosvete 27. januara 2024. godine. Više o Javnom pozivu pogledajte OVDE.

Izvor : Kurir.rs

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *