REKONSTRUKCIJA MOŠTANIČKE ULICE

Grad Beograd u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac sprovodi raznovrsne projekte u cilju poboljšanja uslova života građana Obrenovca, pa su tako od početka tekuće godine iz budžeta Grada Beograda izdvojena sredstva za rekonstrukciju 27 ulica na teritoriji opštine Obrenovac. Trenutno se izvode radovi na rekonstrukciji Moštaničke ulice u Maloj Moštanici koje su obišli predstavnici Grada Beograda i Gradske opštine Obrenovac.

– Ova saobraćajnica rekonstruisana je pre više od 15 godina uz sufinansiranje građana. Danas uz pomoć Grada Beograda i Gradske opštine Obrenovac, započinjemo totalnu rekonstrukciju ovog putnog pravca. Ovom ulicom prolazi i više linija gradskog prevoza, što je olakšalo život meštana – rekao je predsednik Saveta mesne zajednice Mala Moštanica, Ivan Lazarević.

Predsednik Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanojević rekao je da je tokom ove godine rekonstruisana Radnička ulica u mesnoj zajednici Barič, a radovi su izvođeni i na izgradnji Ratarske ulice u mesnoj zajednici Ratari.

„Ukoliko napravimo osvrt na godine unazad, od Grada Beograda dobijali smo potreban materijal za rekonstrukciju puteva, te je veliki broj kilometara putne mreže na teritoriji gradske opštine Obrenovac zahvaljujući tome i rekonstruisan.“ – rekao je Stanojević.

Gradski menadžer Miroslav Čučković prilikom obilaska radova govorio je o značaju dobre saradnje Gradske opštine Obrenovac i Grada Beograda.

– Rekonstruisana Moštanička ulica biće bezbednija za saobraćaj. Međutim, izdvojio bih radove na Radničkoj ulici u neposrednoj blizini novoizgrađenog objekta vrtića ”Kolibri”, koja će biti puštena za saobraćaj naredne nedelje. Skupština Grada Beograda je u poslednjih godinu i po dana za građane Obrenovca, za 10.000 učenika osnovnih i srednjih škola, obezbedila besplatne udžbenike. Takođe, za sve učenike osnovnih i srednjih škola obezbeđen je besplatan prevoz, takođe za sve građane karta je značajno jeftinija, naime ranije je cena autobuske karte do Beograda iznosila 180 dinara, dok danas građani uz jednu poslatu sms poruku za koju je potrebno izdvojiti 50 dinara mogu autobusom otići do Beograda. Obrenovački penzioneri koji zahvaljujući Gradskoj opštini Obrenovac besplatno odlaze na izlete, mogu ostvariti pravo na preuzimanje besplatne karte za korišćenje javnog prevoza. Takođe, 16.000 građana potpuno je beplatno koristilo gradske bazene, dok je Gradska opština Obrenovac građanima omogućila besplatno korišćenje Cevke – izjavio je Miroslav Čučković.

Izvor: lokalnenovine.rs

Foto: GO Obrenovac

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *