SADA ĆE I DECA IMATI SVOJU KARTICU

„Kažeš inovacija, misliš aplikacija“ je startap namenjen IT kompanijama i timovima koji se bave različitim vrstama dizajna i razvojem mobilnih aplikacija – app, web, UX, kao i prodakt development-om, a prijave za ovaj prvi izazov otvorila je jedna poslovna banka koja posluje u Srbiji.

Tema je osmišljavanje dizajna i funkcionalnosti za Junior m-bank aplikaciju, što će predstavljati nastavak unapređenja jedinstvene i, na domaćem tržištu, prve debitne kartice za decu od 11 do 18 godina. Prijave su otvorene od 9. do 29. februara, nakon čega sledi proces selekcije za ulazak timova u narednu fazu.

Od učesnika se očekuje da predlože inovativni koncept rešenja, dok funkcionalnosti treba da budu adekvatne za uzrast dece koja će je koristiti. Kada je reč o žiriranju predstavljenih rešenja, ocenjuje se jačina dokaza istraživanja potreba korisnika, inovativnost, primena, funkcionalnosti, dizajn i kvalitet rešenja.

NAGRADE

Na Ideatonu će odabrani timovi dobiti po 3.000 evra za dalji razvoj dizajna i validaciju svojih rešenja, dok će na Demo danu pobednički tim biti nagrađen sa dodatnih 5.000 evra, sledi drugoplasirani sa 3.000 evra, a trećeplasirani sa 2.000 evra. Pored vrednih novčanih nagrada, ova banka će svim učesnicima pružiti mentorstvo i podršku tokom celog procesa razvoja aplikacije.

Izazov pod sloganom „Napravi aplikaciju za dete u sebi“ biće sproveden u tri faze. Timovi odabrani na osnovu prijava, ulaze u prvu fazu – dvodnevni Ideaton, događaj gde će biti izabrana tri tima sa konceptima rešenja koja zadovoljavaju selekcione kriterijume za ulazak u sledeću fazu.

Druga faza je Razvoj ideja, višenedeljni proces tokom kog izabrani timovi rade na testiranju pretpostavki svojih ideja kroz eksperimente i izrađuju dizajnerski kompletno rešenje spremno za razvoj koji sprovodi interni tim banke.

Finalna faza je Demo dan kada će validirana rešenja timova biti predstavljena i kada će ujedno biti odabrana najbolja rešenja.

Ovaj izazov OTP banke „Kažeš inovacija, misliš aplikacija“ predstavlja šansu učesnicima da se pridruže u redefinisanju bankarstva za sledeću generaciju.

Izvor : Kurir.rs

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *