ŠAPIĆ: OD NOVEMBRA U VRTIĆIMA BESPLATNI ČASOVI ENGLESKOG

 Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić saopštio je da će od 1. novembra u svim državnim vrtićima krenuti besplatni časovi engleskog jezika, a u privatnim nešto kasnije, a svakako u prvoj polovini novembra.

Šapić je naveo da je upravo završen proces javne nabavke za besplatni engleski jezik za sve predškolce.

„Očekivao sam da će procedura ranije biti gotova, ali mi na to, nažalost, ne možemo da utičemo. Zato možemo da utičemo da se u sledećih nekoliko dana potpiše ugovor i krene u realizaciju što pre. Važno je da kažemo svim roditeljima dece koja idu u predškolsku ustanovu, bilo u državnu ili privatnu, da će već od 1. novembra u svim državnim vrtićima krenuti časovi engleskog jezika, a u privatnim nešto kasnije, za desetak dana, a svakako u prvoj polovini novembra“, rekao je Šapić, a saopštila Gradska uprava.

On je naglasio da će na ovaj način svi beogradski predškolci početi da pohađaju besplatne časove engleskog jezika već u prvoj polovini novembra. Do sada, engleski jezik je predstavljao aktivnost koju su roditelji uglavnom plaćali.

– Sada časove engleskog roditelji predškolaca neće morati da ukalkulišu u svoj mesečni trošak i to je još jedna od socijalnih mera koje smo donosili u poslednjih godinu i po dana. Nadam se da će i ovo u nekoj meri da olakša kućni budžet svim porodicama koje imaju decu tog uzrasta – rekao je Šapić.

Gradonačelnik je dodao i da će na kraju svake predškolske godine deca dobijati potvrdu o nivou znanja engleskog jezika.

– Novo je i to da će na kraju predškolske godine svako dete dobiti i sertifikat o određenom nivou znanja engleskog jezika koji će da biti neka vrsta potvrde onoga što su radili u prethodnih godinu dana – izjavio je Šapić.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *