ŠAPIĆ: SVIM OSNOVCIMA I SREDNJOŠKOLCIMA PO 20 000 DINARA UMESTO UDŽBENIKA, PRIJAVE OD PONEDELJKA

Aleksandar Šapić, predsednik Privremenog organa Grada Beograda, saopštio je odluku da će sve porodice u Beogradu dobiti po 20.000 dinara po detetu, koje pohađa osnovnu i srednju školu. Prijavljivanje počinje od ponedeljka, 22. aprila, kada će građani moći da se prijave i za kartice za besplatno korišćenje gradskih bazena

– Toliko udžbenika, koje smo prošle godine nabavili, nikada do sada u jednoj školskoj godini nije nabavljeno, naročito kada je reč o srednjoškolcima za koje dugi niz godina pojedini udžbenici uopšte nisu ni bili štampani. S obzirom na to da sada postoji ogroman broj udžbenika u našem obrazovnom sistemu, bilo bi šteta da ponovo novac dajemo na nove. Dakle, dajemo priliku da se udžbenici razmene ili naslede, a svaka porodica u Beogradu dobiće 20.000 dinara po detetu, koje ide u osnovnu ili srednju školu. Nazvali smo tu odluku „đačka pomoć”. Novac će dobiti u septembru, koji je svakako najteži mesec po porodični budžet – naveo je Šapić.

Roditelji svakako mogu da odluče i da kupe nov komplet udžbenika, uz mogućnost da to učine i na rate. Najskuplji komplet za krajnje razrede osnovne ili srednje škole iznosi oko 16–17.000, a najjeftiniji oko 11.500 dinara, tako da će novca biti dovoljno, istakao je Šapić.

Prijava počinje od ponedeljka, 22. aprila, u svim osnovim i srednjim školama, gde će roditelji dobiti sve potrebne informacije. Prijava traje do kraja leta, a novac će u septembru biti uplaćen na račune roditelja.

„Prijava kreće od ponedeljka, 22. aprila u svim osnovnim i srednjim školama. Sve informacije će dobiti tamo. Prijava će trajati do kraja leta, mada očekujemo da će se svi prijaviti do kraja školske godine. Sam novac će biti uplaćen u toku septembra meseca. Očekujemo da će to biti prva polovina septembra“, rekao je Šapić, ističući da govori o „preko 30 miliona evra dodatne pomoći“.

Nastavlja se i akcija podele besplatnih kartica za beogradske bazene. Takođe, od ponedeljka kreće prijava po opštinama, kao i prošle godine. Beograđani mogu da izvade karticu u bilo kojoj gradskoj opštini, nezavisno od toga u kom delu grada žive.

Izvor:Blic, lokalnenovine.rs

Foto: Beoinfo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *