STIŽE JOŠ PO 20.000 DINARA

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić predsednik opštine Mionica Boban Janković prisustvovali su obeležavanju meseca roditeljstva koji je prvi put održava u Mionici.

– Osećam ogroman ponos, jer smo se okupili svi oko pravih porodičnih vrednosti. Hvala ministarki Kisić što je sa nama i što prepoznala značaj svega što radimo za mioničke porodice – kazao je Janković i dodao:

– Kroz razne programe podržavamo decu i roditelje i nastavićemo da brinemo o porodicama. I zato ćemo novčanu naknadu za svaku rođenu bebu povećati sa 40 na 60 hiljada dinara, a prva rođena beba dobija 80 hiljada dinara. A u planu je još pogodnosti. Mionica je porodica koja ima budućnost.

Opština Mionica sprovodi mere podrške porodicama kroz besplatne knjige, besplatna auto sedišta, kolica za bebe, besplatan prevoz za đake, besplatne časove u Centru za obrazovanje i razvoj, besplatnu pripremnu nastavu za osnovce, nagrade za vukovce, novčanu podršku

Ministarka Kisić je pohvalila mere podrške koje sprovodi lokalna samouprava:

– Mionica je primer odlične prakse koja obeležava čitav mesec porodice kroz niz izuzetnih aktivnosti. Iz Mionice šaljemo najlepšu poruku važnosti porodice, nasmejane dece, ponosnih i divnih roditelja.

Projekat „Podsticajno roditeljstvo“ opština Mionica realizuje u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici, Stalnom konferencijom gradova i opština i Unicefom.

Izvor : Kurir.rs

Foto : Shutterstock, Ilustracija, OPŠTINA MIONICA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *