STIŽE NOVA POMOĆ OD DRŽAVE?

Udruženje „Moja Srbija“ pozvalo je danas Vladu Srbije da tokom maja pusti u opticaj još 150.000 vaučera za odmor u Srbiji. Ocenjenjeno je da bi se time u značajnoj meri zadovoljile potrebe zainteresovanih građana, uz podsećanje da je prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, koji su se delili deset put zaredom, podeljena 15. januara za samo četiri sata.

„Najveći broj građana koji u januaru nisu uspeli da predaju formulare i da ostvare pravo na subvencionisani smeštaj, očekuje nastavak akcije, kako bi bili u mogudnosti da organizuju svoj odmor u Srbiji po povlašdenim cenama“, rekao je predstavnik udruženja „Moja Srbija“ Milan Ristić.

Putovanje
Putovanjefoto: Profimedia

On je dodao da su se sada ugostitelji našli u problemu jer su tokom marta, aprila i maja imali veliki broj nepopunjenih termina zbog otkazivanja rezervacija, a isti problemi de se nastaviti i tokom juna. Podseća i da je udruženje „Moja Srbija“ u više navrata zahtevalo od Vlade Srbije da se kvota odobrenih vaučera poveća sa 100.000 na 250.000, da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara, kao i da se početak akcije pomeri sa 1. januara na 1. februar. Ristić smatra da je prihvatanje prethodnih zahteva da se vrednost vaučera poveća sa 5.000 na 10.000 dinara i da se termin početka akcije pomeri na 15. januar, „doprinelo da ova subvencija ponovo postane veliki zamajac za razvoj domadeg turizma u Srbiji, a da ugostitelji lakše i pravilnije organizuju rezervaciju svojih kapaciteta“.

Putovanje
Putovanjefoto: Profimedia

„Puštanjem u opticaj nove kvote od 150.000 vaučera, Vlada Srbije bi omogućila zainteresovanim građanima da iskoriste pravo na ovu popularnu subvenciju, a ugostiteljima da realizuju već izvršene rezervacije, što bi predstavljalo veliki podsticaj za dalja ulaganja i unapređenje njihovih smeštajnih kapaciteta“, zaključio je on.

Iz udruženja „Moja Srbija“ su podsetili i da je tokom prethodnih devet godina građanima Srbije podeljeno više od milion turističkih vaučera, da je promet u domaćem turizmu višestruko uvećan, a veliki broj građana je našao mogućnost zaposlenja i zarade u ugostiteljskoj delatnosti, što, naglasili su, predstavlja jasan pokazatelj koliko su isplative subvencije građanima i domaćoj privredi.

Izvor : Espreso/Mondo/A.V./N1/Beta/Prenela: N.J

Foto: Zorana Jevtić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *