SVI SA PRIPEJD KARTICOM ZA MOBILNI MORAJU DA SE REGISTRUJU!

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija objavilo je u Službenom glasniku Pravilnik o tehničkim uslovima za registraciju krajnjih korisnika usluge sa plaćanjem unapred (pripejd), koja će biti obavezna počev od 10. februara 2025. godine.

Ovo znači da će, počev od navedenog datuma, prilikom kupovine pripejd kartica za mobilnu telefoniju korisnici morati da se registruju pre korišćenja nove kartice, što će moći da urade u poslovnicama ili preko interneta otvaranjem naloga na potpuno bezbedan način, saopšteno je iz ministarstva.

Donet Pravilnik stupa na snagu 10. februara 2024. godine i već od tada će svi neregistrovani pripejd korisnici moći da se registruju u poslovnicama, dok će postepeno biti uvedena i onlajn registracija korišćenjem šeme elektronske identifikacije osnovnog nivoa pouzdanosti.

Neregistrovani pripejd korisnici će najkasnije do 10. februara 2025. godine moći da koriste sve usluge, a od tog datuma registracija će biti obavezna i za postojeće i za nove korisnike.

Nakon 10. februara 2025. godine korisnici pripejd usluga koji se ne budu registrovali imaće samo omogućene usluge obavljanja poziva ka hitnim službama ili ka sistemu korisničke podrške operatora.

Izvor : Kurir.rs/Blic

Preneo: R.J.

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *