TOP TRI POSLA KOJA MOŽETE RADITI OD KUĆE I DOBRO ZARAĐIVATI

Vreme letnjih odmora i češćih putovanja je sve bliže. S obzirom na navedeno veći broj ljudi razmišlja o dodatnom poslu kako bi zaradili više novca, a mnogi od njih žele da ga obavljaju od kuće. Tim povodom je menadžer za odnose s javnošću kompanije „Infostud“ Miloš Turinski izabrao je za MONDO tri opcije koje zaposleni imaju.

Prema njegovim rečima, zaposleni koji žele da obavljaju posao od kuće kako bi ostvarili dodatnu zaradu mogu da rade kao virtuelni asistenti, u IT sferi ili da drže časove stranog jezika. Na samom početku razgovora je istakao da visina dodatne zarade zavisi od toga koliko osoba uloži vremena i koliko je spremna da radi.

Virtuelni asistenti

Miloš Turinski je naveo da je posao virtuelnog asistenta sve popularniji poslednjih godina.

„Ekspanziju je doživeo u vreme pandemije kad se gotovo sve obavljalo onlajn. To je pozicija koja se bavi pružanjem asistentskih usluga a da niste vezani za kancelariju. Uglavnom se rade poslovi poput kontrolisanja nečijih mejlova, odnosno da ih asistent čita i na njih odgovara, vođenja rasporeda, kalendara, upravljanja društvenim mrežama i slično. Mogu da pomognu na svim onim poslovima koji su neophodni osobi koja ih je angažovala“, objasnio je sagovornik za MONDO.

IT sfera

Menadžer za odnose s javnošću kazao je da i poslovi iz IT sfere mogu da se obavljaju od kuće. Prema njegovim rečima, iz pomenute sfere se ističe posao grafičkog dizajnera

„Svako ko ima veštine, zna da koristi određene programe može da radi po projektima za mnogo klijenata, ne samo za jednog. Može da radi na dizajnu logotipa, veb stranica, pamfleta i tako dalje“, kazao je Turinski.

Držanje časova stranog jezika

Treći posao koji može da se obavlja od kuće i da donese dodatnu zaradu jeste držanje časova stranog jezika. Menadžer za odnose s javnošću istakao je da se to uglavnom svodi na držanje časova engleskog jezika. Klijenti su uglavnom deca iz azijskih zemalja. Dodao je da je samo potreban sertifikat o stranom jeziku.

Ponovio je da zarada u svim slučajevima zavisi od broja poslova koji osoba dobije.

„To se naročito odnosi na posao virtuelnog asistenta i grafičkog dizajna. Osobe tu rade maltene po projektu i zarada zavisi i od obima i težine posla. Što se tiče držanja časova, može da se zaradi i po 10 dolara po satu, odnosno oko 9 evra“, zaključio je razgovor za MONDO Miloš Turinski.

Oni koji bi dnevno osam sati držali časove stranog jezika mogli bi da zarade 80 dolara ili oko 72 evra za jedan dan.

Izvor : Espreso/Mondo/Ivana Vlajković/Preneo D.M.

Foto: Profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *