UĐITE U SVET VEŠTAČKE INTELIGENCIJE

Neprofitni Naučno-inženjerski centar PFE poziva talentovane i motivisane učenike srednjih škola da se prijave za novi, besplatni ciklus kampova i radionica “Veštačka inteligencija i robotika”. Kampovi se održavaju treću godinu zaredom, u saradnji sa Naučno-obrazovno-kulturnim centrom „Vuk Karadžić” i realizuju se u njihovom smeštajnom kompleksu u Tršiću.

Prijave su otvorene do 8. decembra, za srednjoškolce iz Srbije i regiona. Odabrani učesnici imaće priliku da, uz rad sa mentorima, kroz zanimljive radionice i projekte uđu u svet veštačke inteligencije, elektronike, robotike i još mnogo drugih oblasti.

Jednom prijavom učenik se prijavljuje na celokupni godišnji program, koji se sastoji iz ciklusa kampova (uživo kampovi i online radionice) na kojima se teme obrađuju kroz predavanja, laboratorijske vežbe, radionice i naučno-inženjerske projekte iz oblasti kojima se PFE bavi.

Loznica, učenici, đaci
FOTO: T. ILIĆ

– Ukoliko si srednjoškolac i želiš da stekneš novo, lepo iskustvo i upoznaš vršnjake sličnih interesovanja, ovo je sjajna prilika da se prijaviš. Na kampovima ćeš naučiti da od ideje dođeš do konkretnog projekta: kako da napraviš robota, upoznaš se sa osnovama i aktuelnim projektima iz veštačke inteligencije i brojnim drugim interesantnim oblastima kojima se bavimo. Predznanje iz oblasti elektrotehnike, matematike, fizike ili programiranja nije preduslov za učešće na kampovima. Radoznalost je najbitnija, dok ćeš znanje i iskustvo iz ovih oblasti unaprediti kroz učešće na kampovima. Verujemo da znanje treba da bude pristupačno svima. Motivisani time, obezbedili smo da učestvovanje na našim programima, kao i obroci i smeštaj budu potpuno besplatni, zahvaljujući partnerskim organizacijama i kompanijama koje nam pružaju podršku – poručuju iz udruženja PFE.

Više informacija o samom procesu prijave može se naći na www.pfe.rs/prijave, a nasajtu su i detaljni podaci o prethodnim aktivnostima, timu, programu i oblastima kojima se ova organizacija bavi.

Izvor : kurir.rs

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *