USKORO POČINJE PRIJAVA ZA ZAMENU STARIH DIZELAŠA

Najkasnije do Nove godine vlasnici starijih automobila moći će da se prijave za zamenu, tačnije reciklažu svojih dizelaša. Tom prilikom dobiće do 2.100 evra iz državne kase kako bi kupili automobil sa Euro 6 motorom. U te svrhe je pripremljen i poseban konkurs za zamenu i reciklažu starih dizelaša, sa Euro 1, 2 i 3 motorima, koji za cilj ima smanjenje aerozagađenja koje nastaje u saobraćaju.

Isplata subvencija za zamenu 144.000 vozila, prema ranijim najavama počeće 1.januara, kroz prvi ciklus reciklaže automobila u okviru „Programa za zaštitu vazduha“.

Auto Pijaca, polovni automobili
FOTO: NEMANJA PANČIĆ

Program za zaštitu vazduha Vlada Srbije je usvojila na predlog Ministarstva za zaštitu životne sredine, kako bi se u što kraćem roku sa puteva i ulica uklonilo više stotina hiljada starih dizel motora.

Na taj način primera radi, će vas polovni „golf 7“ proizveden 2015. godine, umesto 10.750 evra, koštati 8.650, pod uslovom da u vlasništvu imate stari dizelaš kog biste se odrekli.

Subvencije će biti date za zamenu 144.000 dizel vozila, dok evro 6 auto može da se kupi za oko 5.000 do 6.000 evra. Naravno, ukoliko želite malo veći, snažniji i auto sa boljom opremom, cena može značajno da skoči.

Izvor : kurir.rs

Foto: Zorana Jevtic

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *