USVOJEN PLAN TRANSFORMACIJE EPS

Skupština „Elektroprivrede Srbije“ AD usvojila je Plan transformacije kompanije kojim su definisane promene organizacione strukture i unapređenje operativnih i finansijskih procesa, bez smanjena budžeta zarada.

Usvajanjem Plana transformacije najveće energetske kompanije, Srbija je ispunila važan strukturni reper u okviru aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom.

Promene u organizacionoj strukturi usmerene su, između ostalog, na unapređenje digitalizacije poslovnih procesa i usluga uz povećanje bezbednosti sistema i podataka, efikasnije upravlјanje investicijama i lјudskim resursima. Strukturne promene biće sprovedene duž celog sistema uz precizno definisane procedure i odgovornost.

Cilј planiranih reformi je da „Elektroprivreda Srbije“ postane tržišno orijentisana, profitabilna kompanija usmerena na povećanje zadovolјstva kupaca i ostvarivanje cilјeva Zelene agende. Realizacijom Plana transformacije, EPS će do 2030. godine unaprediti operativne performanse kako bi u narednim godinama mogao da parira najrazvijenijim kompanijama poput onih u Evropskoj uniji. Do tada, predviđena je realizacija značajnog investicionog ciklusa uz smanjenje troškova.

U toku je formiranje Kancelarije za transformaciju, koju će činiti zaposleni EPS i spolјni eksperti koji su prepoznati kao lideri u svom domenu, a koja će imati zadatak da implementira Plan transformacije.

Izvor : biznis.kurir.rs

Foto: BETA Amir Hamzagić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *