VOZAČI SMISLILI NOV NAČIN DA IZBEGNU KAZNE

Pojedini vozači u Srbiji dolaze na razne ideje kako bi izbegli saobraćajne kazne, a neki od njih čak prelepljuju slova na registarskim tablicama i tako čine krivično delo za koje je zaprećena kazna i do pet godina zatvora!

Ranije su vozači, kako bi izbegli kazne, skidali tablice, lepili samolepljive trake, prekrivali ih krpama, a sada čak lepe bele trake i to kako bi postojeće slovo, ukoliko je moguče, ličilo na drugo slovo.

– Sakrio „E“ sa „F“ na tablici, nekome će da stižu kazne – navodi se u objavi na storiju Instagram profila „moj_beo_grad_“.

Ovaj korisnik priložio je i fotografiju.

Damir Okanović direktor Komiteta za bezbenost saobraćaja kaže za Kurir da ovde mogu doživeti neprijatnost vozači čija registrarska oznaka glasi onako kako izgleda ova falsifikovana.

– Svi sistemi koji ima MUP za prepoznavanje tablica, imaju i kameru, dakle za svaki prekršaj može da se premota snimak i da se utvrdi koji je zaista automobil u pitanju, ali svakako ovo može dovesti u neprijatnost vlasnika takve tablice – navodi Okanović.

Dodaje da je ovde reč o krivičnom delu falisifikovanja javne isprave, a da je zaprećena kazna za to delo od 3 meseca do 5 godina zatvora.

Izvor : Kurir.rs

Foto : PRINTSCREEN INSTAGRAM MOJ_BEO_GRAD, Printscreen Instagram moj_beo_grad, Shutterstock, Ilustracija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *