ZA KOJI DAN POČINJE PRIJAVA ZA NOVČANU POMOĆ

Kako su nadležni ranije najavili, roditeljima će ove godine biti pružena jednokratna pomoć od 10.000 dinara za svako dete do 16 godina starosti.

Prijava za ovu vrstu nove pomoći države biće moguća od 20. avgusta do 20. septembra, elektronski, preko portala Uprave za trezor.

Pomoć države u iznosu od 10.000 dinara nakon prijave može dobiti svako dete koje je državljanin Srbije, a koje je rođeno 21. novembra 2006. godine ili nakon toga.

Slično kao i sa ranijim oblicima pomoći, i ovaj put majke treba da unesu broj lične karte i svoj matični broj, matični broj za svako dete i da izaberu banku u kojoj žele da im pomoć bude isplaćena.

https://www.instagram.com/p/CtO6k47M5OG/?utm_source=ig_web_copy_link

Prijava će biti moguća i za samohrane očeve, koji će, osim pomenutih podataka, morati da podnesu i digitalizovanu kopiju pravosnažne sudske odluke na osnovu koje se vidi da sam obavlja roditeljsko pravo.

Kada je reč o starateljima, takođe će biti neophodno da podnesu digitalizovanu kopiju pravosnažne odluke organa starateljstva kojom se dete za koje se isplaćuje novčana pomoć stavlja pod starateljstvo.

Primaocima novčane socijalne pomoći 10.000 dinara biće automatski isplaćeno.

Novac će na račune građana krenuti da leže od 25. septembra.

Izvor : Espreso/Alo

Foto : Printscreen/N1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *