ZA NEKOLIKO DANA NOVI POPIS U SRBIJI, UČEŠĆE OBAVEZNO

Info-centar gde građani mogu da dobiju sve informacije i odgovore na pitanja koja se odnose na predstojeći popis poljoprivrede počinje sa radom, objavio je Republički zavod za statistiku.

Zainteresovani građani će informacije i odgovore na pitanja moći da dobiju pozivom na broj 0800-444-005, svakoga dana od osam do 20 časova, a pozivi su besplatni i dostupni sa teritorije cele Srbije, iz fiksne mreže Telekoma Srbije i mobilnih mreža.

Info-centar će raditi do 15. decembra.

popis, popisivači, popisivač, popis stanovništva
FOTO: SHUTTERSTOCK

Popis poljoprivrede počinje u nedelju, 1. oktobra i trajaće do 15. decembra.

Popisivači će u tom periodu obilaziti poljoprivredna gazdinstva i beležiti čime raspolažu. Prikupljaće se podaci o zemljišnom fondu, radnoj snazi, broju stoke… Rezultati popisa su, kažu stručnjaci, važan pokazatelj u kom pravcu bi buduće mere podrške poljoprivredi trebalo kreirati.

Popis, Telefon
FOTO: SHUTTERSTOCK

– Popisom poljoprivrede 2023. biće obuhvaćena sva gazdinstva na teritoriji Srbije, bez obzira na status – porodična gazdinstva, gazdinstva pravnih lica i gazdinstva preduzetnika – objašnjavaju u Republičkom zavodu za statistiku.

Za ovaj posao biće angažovano oko 3.000 popisivača, koji su se prijavljivali putem javnog poziva, a zatim su prošli i desetodnevnu obuku.

Izvor : kurir.rs

Foto: Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *