ZAKAZANA NAJVEĆA BALKANSKA FEŠTA NA VODI

Najveća manifestacija na vodi, Drinska regata već je zakazana i biće održana 20. jula. Ovog leta ona se održava, jubilani, trideseti put po redu, a organizatori ni najsitnije detalje ne prepuštaju slučaju.

– Za 20. jul spremite čamce i dobru ekipu. Pozivamo sve da dođu te treće subote u julu u napu Bajinu Baštu, a doživljaj će biti nezaboravan. Drinska regata postala je simbol naše opštine i vreme kada nas poseti na desetine hiljada ljudi, rekao je za RINU Siniša Spasojević iz TO Tara – Drina.

Drinska regata održava se u uspomenu na drevne drinske splavare i predstavlja jedinstven spoj tradicije sa savremenim turističkim trendovima. Bajina Bašta u vreme Drinske regate je jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi kao oni koji su prethodnih vekova jezdili Drinom, a splavovi za ovogodišnji spust uveliko se već prave u Perućcu.

Ovaj jedinstveni karneval na vodi uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope.

Spust Drinom je rečni karneval od Perućca do Rogačice, gosti i domaćni pored spusta rekom imaju priliku da uživaju u različitim sadržajima.

Izvor : Espreso/ RINA/ Prenela M.L.

Foto: RINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *