10 DANA U GUČI KOŠTA KAO LETOVANJE U TURSKOJ, CG ILI GRČKOJ

Guča festival, najpoznatija trubačka smotra na svetu, ove godine održaće se od 9. do 13. avgusta u kolevci srpske trube – Guči, a posetiocima ove manifestacije domaćini su pripremili bogat muzički program sa brojnim zvezdama estrade i čuvenim takmičenjem trubačkih orkestara. Samo, to će debelo da ih košta.

Prema rečima organizatora, sve je spremno za feštu a vlasnici hotela, apartmana, stanova, vikendica i drugog smeštaja zadovoljno trljaju ruke jer su cene za ovu godinu više i do 20 odsto u odnosu na lane. Tako, posetioci za pet noćenja u Guči treba da izdvoje maltene isto para kao i da idu 7 dana u Španiju ili Maroko. Ako hoćemo dalje da računamo, Sabor u Guči košta kao desetak dana u Turskoj ili Crnoj Gori ili čak i dve nedelje u Grčkoj u nekoj skromnijoj varijanti.

Smeštajni kapaciteti u Guči i okolini su na izmaku bez obzira na astronomske cene tako da za pet noćenja u hotelu sa doručkom treba da izdvojite 1.197 evra u trokrevetnoj sobi dok neki hoteli nude dva noćenja sa doručkom u sobama istog kapaciteta za 507 evra a za tri noćenja 687 evra. Kao posebne pogodnosti neki od njih uz smeštaj nude i VIP ulaznice za pojedine koncerte od kojih je većina besplatna.

Privatni smeštaj malo povoljniji

Istini za volju, privatan smeštaj u apartmanima, kućama, stanovima i vikendicama u Guči je dosta povoljniji ali i tamo se cene, u zavisnosti od kapaciteta smeštaja, odnosno broja osoba koje tamo mogu da se smeste kreću od 50 pa sve do 500 i više evra za noć u luksuznijim vikendicama i apartmanima sa više ležaja.

Poređenja radi, u Grčkoj u Sitoniji za 600 evra možete iznajmiti trokrevetni apartman za 10 noćenja u blizini plaže, dok u Asprovalti možete naći sličan smeštaj za četvoročlanu porodicu u istom vremenskom periodu za 400 evra.

Oni koji planiraju da odu na letovanje sa porodicom u septembru na još neke od omiljenih destinacija srpskih turista kao što je Turska, treba da tamo za smeštaj za nedelju dana da izdvoje oko 1.100 evra, za Portugal 1.200 evra, za Maroko 1.250 evra, Kipar 1.350 evra, a za Egipat 1.400. Pomenute cene su agencijske koje su obično skuplje u odnosu na one koje biste mogli ostvariti da putovanje organizujete u sopstvenoj režiji ali i na najskupljim destinacijama treba da za pristojan smeštaj izdvojite između 100 i 200 evra dnevno u apartmanu koliko ćete otprilike potrošiti i u Guči. Ono što vam savetujemo jeste da se dobro raspitate pre nego što rezervišete privatni smeštaj zato što ljudi svašta nude a često se fotografije po oglasima drastično razlikuju od onoga šta gosti zateknu.

Takva urnebesna situacija desila se prošle godine momcima koji željni provoda nisu obraćali pažnju na smeštaj i cene pa su se umesto četvorokrevetnom apartmanu obreli u jednoj prostoriji u kojoj je i wc šolja i kupatilo a o njihovim dogodovštinama možete čitati u posebnoj vesti.

Podsetimo, ovogodišnji Guča festival je podeljen na Predsaborske dane, kada će nastupati Aco Pejović (9. avgust) i Aleksandra Prijović (10. avgust) i 62. Dragačevski sabor trubača, koji će se održati od 11. do 13. avgusta.

Ukupno 17 trubačkih orkestara izaći će na trubački megdan poslednjeg dana Sabora, kada će se takmičiti za titulu najboljeg na najvećoj trubačkoj fešti na svetu. Centralni događaj, finalno takmičenje seniora „Sa Ovčara i Kablara“ počeće u nedelju, 13. avgusta u 18 sati na glavnoj pozornici na stadionu u Guči.

Izvor : Espreso/Blic

Foto : RINA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *