5 PREDSTAVA SE BORI ZA NAGRADE

Deveti pozorišni festival Bucini dani, posvećen pozorišnom kritičaru, književniku i esejisti Milosavu Buci Mirkoviću, biće održan od 10. do 15. juna u Aleksandrovcu. Svih pet predstava takmičarskog programa odigraće se na sceni Doma kulture koji nosi ime čuvenog Župljanina.

predstava Ko igra Sonju Savić
FOTO: BUSPLUS PRODUKCIJA

U toku festivala svečano će biti obeležen i značajan jubilej 50 godina postojanja i rada ove institucije kulture. Jedini glumački festival na pozorišnoj mapi Srbije ponovo ima simboličan moto: „Kulturom do opstanka“. Gostuju predstave „Ko igra Sonju Savić“ Andraša Urbana (Gradsko pozorište Čačak / Bitef teatar), „Režim ljubavi“ (Tanja Šljivar / Snežana Trišić) Kruševačkog pozorišta, „Kako sam naučila da vozim“ (Pola Vogel / Tara Manić) u Heartefakt produkciji i „Akademija smeha“ Ateljea 212 (Milica Kralj). Takmičarski program zatvara „(Pra)Faust“ Beogradskog dramskog pozorišta na tekst Johana Volfganga Getea, u režiji Borisa Liješevića.

BDP, Prafaust
FOTO: ATA IMAGES

Zanimljivo je da će se Svetozar Cvetković, ovogodišnji dobitnik nagrade „Pavle Vuisić“ pojaviti pred veoma zahtevnom i sofisticiranom župskom publikom u dve predstave („Kako sam naučila da vozim“ i „(Pra)faust“).

Organizatori su pripremili i prigodan prateći program sa izložbama i okruglim stolovima o situaciji u pozorištu i kulturi.

Ljubomir Bandović
FOTO: STEFAN JOKIĆ

Glumački žiri u sastavu Ljubomir Bandović, Vanja Milačić i Mina Lazarević odlučivaće o glumačkim nagradama Zlatno zrno, koje će biti dodeljene u više kategorija 15. juna. U čast nagrađenih biće izveden mjuzikl „Violinista na krovu“ Jevrejskog kulturnog centra iz Beograda.

Izvor : Kurir.rs

Autor: Ljubomir Radanov

Foto: Kurir/ Ž. M.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *