CLASSICO FESTIVAL

Čuveni ansambl iz Londona poznat po neverovatnom umeću da besprekorno izvede širok spektar stilova i žanrova – Royal Philharmonic Orchestra, stiže pred beogradsku publiku 12. oktobra!

Repertoar jednog od najprestižnijih orkestara klasične muzike koji broji gotovo 70 članova, obuhvata nova dela i tradicionalni klasični repertoar, filmsku muziku, muziku iz video igara, mjuzikle, ali i simfonijske aranžmane klasičnih rok i pop pesama, poput numera Pink Floyd-a, Queen-a, Eurythmics-a, Oasis-a, U2-a, David Bowie-a, Coldplay-a, bendova The Police, Stereophonics, Oasis, The Rolling Stones, ELO, Guns N’ Roses, The White Stripes, Primal Scream i mnogih drugih.

Njihova turneja po Velikoj Britaniji bila je jedna od najzapaženijih, posebno kada su izvodili muziku Roy-a Orbisona koristeći hologram umetnika, a jednako uspešni bili su i nastupi u London Coliseum-u, gde su koristili hologram Marije Callas. Prošle godine orkestar je po četvrti put krenuo na nacionalnu turneju „Elvis In Concert,“ prateći Kralja rock and roll-a na sceni i ekranu. Nedavno su nastupali sa italijanskim tenorom Andreom Bocellijem, José Carrerasom, Anom Netrebko, kao i zvezdama West End-a kao što su Kerry Ellis, Alfie Boe i Ruthie Henshall.

Redovno nastupaju u prestižnom Royal Albert Hall-u, gde su premijerno izveli mnoge antologijske kompozicije iz holivudskih blokbastera poput „Engleskog pacijenta,“ filma „Skyfall“ o čuvenom agentu Džejmsu Bondu, a poznati su i po izvođenju muzike iz bollywoodskog hit-filma „Baahubali – „The Beginning“. Ove godine proširili su svoj repertoar numerama iz serijala o Harry-ju Potter-u, zatim popularne trilogije „Gospodar prstenova“, kao i numerama iz filma „Wonder Woman“.

Ulaznice za koncert u okviru Classico festivala, a u organizaciji Skymusic-a, dostupne su putem besplatne aplikacije eFinity, na sajtu efinity.rs, na blagajnama Beogradske arene i Doma omladine Beograda (DOB), u Tržnom centru Rajićeva (I sprat) i na više od 1.000 Mojkiosk trafika širom Srbije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *