DELA ČUVENIH REDITELJA NA REPERTOARU ZA SVEGA 250 DINARA

Filmski centar Srbije će do 17. marta u Bioskopskoj sali FCS-a u MTS dvorani prikazati filmove čuvene rediteljke Soje Jovanović, a od 25. do 31. marta publika će biti u prilici da gleda poznate naslove reditelja Puriše Đorđevića.

Sofija Soja Jovanović bila je prva srpska pozorišna i filmska rediteljka. U svojoj karijeri, koja je trajala gotovo pola veka, režirala je više od 50 predstava, 23 igrana filma, TV drame i serije. Režirala je prvi jugoslovenski dugometražni film u boji „Pop Ćira i pop Spira“.

Soja Jovanović
FOTO: JUGOSLOVENSKA KINOTEKA

Puriša Đorđević bio je reditelj i scenarista. Radio je kao urednik u Filmskim novostima, a kasnije kao reditelj dokumentarnih filmova. Snimio je oko 50 kratkih i 20 dugometražnih filmova. Autor je deset romana, a oprobao se i kao glumac u filmu „Jug jugoistok“.

DVA TERMINA

Svi filmovi biće prikazani u dva termina od 17h i 19h, a cena karte je 250 dinara, navedeno je na sajtu FCS-a.

Puriša Đorđević
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Nedelja filmova Soje Jovanović: „Sumnjivo lice“, „Pop Ćira i pop Spira“, „Diližansa snova“, „Dr“, „Put oko sveta“, „Orlovi rano lete, „Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo“.

Nedelja filmova Puriše Đorđevića: „Prvi građanin male varoši“, „Devojka“, „San“, „Jutro“, „Podne“, „Biciklisti“, „Trener“.

Izvor : Kurir.rs/eKapija

Foto: Printscreen/Youtube, Shutterstock

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *