HUMANI SLIKARI

Slikari iz svih krajeva Srbije pokušaće da izložbom od 20. februara do 2. marta skrenu pažnju o retkoj genetskoj bolesti Bulozna epidermoliza i sakupe novac za lečenje dece koje zbog specifičnosti bolesti nazivaju “deca leptiri”

Dobro je poznato da je umetnost moćan alat za podizanje svesti i podršku onima kojima je ona najpotrebnija.

Slikari iz svih krajeva Srbije pokušaće da izložbom od 20. februara do 2. marta skrenu pažnju o retkoj genetskoj bolesti Bulozna epidermoliza i sakupe novac za lečenje dece koje zbog specifičnosti bolesti nazivaju “deca leptiri”.

Energična organizatorka izložbe i talentovana zemunska umetnica Ivana Manojlović, sa velikom predanošću i inspiracijom, je pokrenula humanitarnu izložbu koja će oduševiti Beograđane.

Svi prisutni će moći da kupovinom slika pomognu deci čije je lečenje izuzetno komplikovano i skupo.

izložba slika, humanitarna izložba slika
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

“Kad sam čula priče o životu tih hrabrih mališana, njihove svakodnevne borbe i izazovi, nisu me ostavile ravnodušnom. Moj umetnički izraz postao je zbog “leptirića” još snažniji, pretvarajući slikanje u sredstvo za promociju humanosti i empatije.

Ova izložba nije samo galerijski događaj, već prilika da zajedno damo svoj doprinos, pružimo podršku onima koji se bore i podignemo svest o njihovim izazovima”, jasna je Ivana Manojlović.

Ideja se odmah dopala vlasnici galerije “Green door” (Kralja Petra 61) Ani Belanović, koja je pružila neizmernu podršku ovoj plemenitoj inicijativi, ustupajući svoj prostor da se ova akcija realizuje i dobije svoj puni zamah.

izložba slika, humanitarna izložba slika
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

“Ova izložba predstavlja spoj umetnosti i humanosti, gde je okupljeno 100 umetnika iz različitih delova Srbije koji su se ujedinili kako bi pružili podršku deci koja se bore sa ovim teškim stanjem.

Njihova dela ne samo što odišu kreativnošću i talentom, već imaju i duboku emotivnu vrednost jer predstavljaju zajedničku želju da se doprinese boljem životu ovih hrabrih mališana.

izložba slika, humanitarna izložba slika
FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Oduševljena sam odzivom umetnika koji su bez ustručavanja ponudili svoje radove za ovu plemenitu svrhu“, rekla je Ana Belanović.

Jedan od retkih muškaraca na spisku umetnika Bojan Đorđević, koji se u svetu isprofilisao kao espresso art slikar zadivljen je energijom svih umetnica.

Bojan Đorđević
BOJAN ĐORĐEVIĆFOTO: PRIVATNA ARHIVA

“Energija koju su stvorile umetnice je nestvarno inspirativna. Naše malo, za decu je mnogo… Ponosan sam, kao muškarac, što sam deo velike ženske inicijative divnih dama koje menjaju svet.

Na nama je da inspirišemo ljude velikog srca da kupovinom slika pomognu divnoj deci i njihovim porodicama. Siguran sam da ova čarobna slikarska ekipa ima potencijal za još mnogo humanitarnih akcija”, jasan je Bojan Đorđević.

Izvor : Kurir Web, Petar Pašić

Foto: Privatna Arhiva

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *