ISTORIJSKI SPEKTAKL RIDLIJA SKOTA

Novi film „Napoleon“ prikazuje vrtoglavi uspon i strmoglavi pad francuskog imperatora Napoleona Bonaparte, oslikan i kroz prizmu njegovog odnosa sa jednom ženom koju je voleo – čuvenom Žozefinom.

Ljubitelji istorijskih ostvarenja biće u prilici da od 23. novembra konačno vide maestralno ostvarenje Ridlija Skota u bioskopima širom zemlje, saopštili su iz distributerske kuće Con Film Srbija.

Stenli Kjubrik
FOTO: KUBRICK ESTATE PROFIMEDIA

Stenli Kjubrik je smatrao da je prenošenje epske priče o Napoleonu Bonaparti na veliko platno izuzetno težak izazov, ali je Ridli Skot uspeo da prevaziđe ovu prepreku u svom istorijskom epu. Sa Hoakinom Feniksom u glavnoj ulozi, priča nas vraća na početke Bonapartine karijere i njegov neverovatan uspon na francuski tron, dok istovremeno takođe istražuje njegovu strastvenu i složenu vezu sa Žozefinom (Vanesa Kirbi).

film Napoleon
FOTO: CON FILM SRBIJA

Ridli Skot je u novom filmu, pored uvida u vizionarske vojne i političke taktike jedne od najznačajnijih evropskih ličnosti, uspeo da prikaže šest velikih bitaka, koje su bile ključne za Napoleonovu vladavinu. Većina ratnih scena snimana je u Velikoj Britaniji, a samo jedna na Malti gde je ekranizovana Napoleonova prva pobeda – osvajanje Tulona 1793. godine.

film Napoleon
FOTO: CON FILM SRBIJA

Koliko je Napoleon bio izvrstan strateg pokazuje i činjenica da se njegove taktike još uvek podučavaju u francuskim vojnim školama. Za one koji vole scene ratovanja ovaj će film, po svemu sudeći, biti pravo poslastica.

Pogledajte od 23. novembra u bioskopima kako Hoakin Finiks u ulozi Napoleona drži svet u šaci!

Izvor: Kurir.rs

Foto: Con Film Srbija

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *