KAKO JE ČKALJA DOBIO NADIMAK ?

Miodrag Petrović Čkalja ostavio je veliki trag u svetu glume. Njegove uloge i danas mnogi pamte, a repulike iz filmova se rado prepričavaju. Glumac nikada nije završio Fakultet dramskih umetnosti, ali njegov talenat nikada niko nije mogao da ospori.

Glumac upečatljivog nadimka mnogima je bio enigma. Retko ko zna kako je zapravo dobio nadimak Čkalja po kojem je ostao prepoznatljiv i dan danas.

Pogledajte i kako izgleda unuka pokojnog glumca.

Miodrag Petrović Čkalja, Pavle Vuisić
foto: Printscreen/youtube/Mirjana Milojkovic

Sve je počelo kao dečija šala

Miodrag Petrović je nadimak dobio još kada je bio dečak, u svom rodnom Kruševcu, gde je sa drugarima često išao na pecanje.

Jednom prilikom potraživši od drugara štap, umesto – čaklja, rekao je čkalja i tako sebi obezbedio umetničko ime za čitav život. Glumac je o tome pričao sa ponosom i rado se sećao drugara koji ga je prvi tako prozvao. Nakon što su druga deca to čula, činilo im se kako mu nadimak sasvim priliči, jer je i sam bio mršav i visok kao grana

Miodrag Petrović Čkalja
foto: Print Screen Youtube/Oktobar Film

Potresan govor za pamćenje samo godinu dana pred smrt

„Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi, i da sam primio ovako veliku nagradu zahvalio bih se, prvo, svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek, na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde“ rekao je glumac 2002. godine kada je dobio nagradu za životno delo „Car Konstantin.

Izvor : Espreso/Kurir/Prenosi A.M.

Foto: Printscreen/ YouTube/ DomaciFilmoviSerije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *