KAMIONDŽIJE SNIMLJENE PO ISTINITOJ PRIČI

Foto:PRINTSCREEN

Izvor: Kurir.rs/Lokalne novine | Obrenovac, 01.06.2023.

Pavle za života nije otkrio zbog čega je sve vreme bio kivan na svog kolegu, ali jeste njegova supruga Mirjana Vuisić.

Najbolji prijatelji pred kamerama, zakleti neprijatelji kad se one ugase – Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja!

Retko se događa da sa nekim poslovno sarađujete, a da privatno niste u dobrim odnosima. U tome su nas demantovali Pavle Vuisić i Miodrag Petrović Čkalja, koji se tokom celog snimanja serije „Kamiondžije“ (1972) nisu podnosili, a na malim ekranima su savršeno dočarali uloge najboljih ortaka, Paju u Jareta. Pavle za života nije otkrio zbog čega je sve vreme bio kivan na svog kolegu, ali jeste njegova supruga Mirjana Vuisić.

– Čkalja je imao prenaglašenu glumu koja je Pavlu smetala i zbog koje je ključao. Čkalja je bio stopostotni glumac i do krajnjih granica je išao u svojoj glumi, dok Pavle uopšte nije bio glumac. Znao je da kaže: „Ja se ispred kamere samo ponašam“. I istina je, celog života se ponašao i glumio prirodno. Moj suprug je tu ulogu prihvatio samo da bi publika videla razliku između njih dvojice, odnosno da pokaže kako treba da se glumi – ispričala je jednom prilikom Mirjana.

Kada je Televizija Beograd desetak godina posle premijere prve sezone odlučila da snimi nastavak kultne serije pod nazivom „Kamiondžije opet voze“ Pavle nije hteo ni da čuje za to.

– U prvom momentu nije bilo šanse da zajedno sa Čkaljom ponovo stane ispred kamere. Ubeđivali su ga godinu dana. Na kraju je presudio honorar. U tom trenutku smo počeli da gradimo neko imanje. Premerio je plac i izračunao da će ograda koštati 110.000 dinara, tražio je taj iznos za honorar. Producenti su poludeli jer je maksimalni honorar za glavne glumce tada iznosio 12.000 dinara i nije postojala zakonska mogućnost da mu daju više. Samo je odmahnuo rukom. Onda su pronašli način da naprave video-kasete koje će se prodavati gastarbajterima i osigurali mu traženi novac – objasnila je Mirjana.

Ona je dodala da je njen suprug bio kavaljer pa nije dozvolio da njegov kolega radi za mali honorar i onda je producentima postavio još jedan uslov.

– Zatražio je da i Čkalji podignu honorar bar na 50 hiljada dinara. Pristali su i na to i tako je snimljen nastavak „Kamiondžija“.

Serija je imala ogromnu popularnost u celoj bivšoj Jugoslaviji pa su zbog toga snimljeni i filmovi „Paja i Jare“ (1973) i „Kamiondžije ponovo voze“ (1984) takođe sa Pavlom Vuisićem i Miodragom Petrovićem Čkaljom u glavnim ullogama, piše Informer.

OVO SIGURNO NISTE ZNALI

*Gordan Mihić je scenario za „Kamiondžije“ napisao po delimično istinitim događajima. On je jednom upoznao čoveka koji je bio vozač i morao je vanredno da polaže neke predmete u školi. To nije mogao u mestu u kojem je živeo pa je otišao u Bosnu i tamo je završio školu

*Kako bi što bolje napisao scenario Mihić je razgovarao sa vozačima kamiona da bi imao što više informacija

*Čkalja i Pavle su tokom snimanja zadavali brojne probleme producentima i režiseru jer su se stalno nešto svađali i kočili snimanje

*Serija je snimana crno-belom tehnikom

*Snimalo se na lokacijama u Beogradu (Petlovo brdo, Đeram pijaca i Kalemegdan)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *