KO JE BOLJI FUDBALER TIRKE ILI MOŠA?

Prošlo je četrnaest godina od premijere filma „Montevideo, Bog te video“, a neke detalje sa početka snimanja možda niste imali priliku da čujete.

Montevideo
FOTO: PROMO

Glavna nit filma je smeštena pred istorijski uspeh reprezentacije Jugoslavije u Montevideu 1930. godine na prvom svetskom prvenstvu u fudbalu i igranje u polufinalu, kao i ličnosti mladih fudbalera, koji su svojim entuzijazmom i talentom doprineli odlasku na ovo veliko svetsko takmičenje.

Radnja prati njihove živote, lične probleme, koliziju koju pravi želja za sportskim dokazivanjem naspram ustaljenog gradskog života, običaja i potrebe za poslom i preživljavanjem koje postavljaju Beograd i Jugoslavija u vreme između dva svetska rata.

Montevideo
FOTO: PRINTSKRIN

Pored čuvenog tandema, Moše i Tirketa, jedna od najzapaženijih uloga bila je i uloga malog Stanoja koju je tumačio glumac Predrag Vasić.

Mladi i talentovani glumac Predrag Vasić gostovao je u sedmoj epizodi podkasta „BINDŽ“ kompanije Novosti u kom je otkrio brojne nepoznate i zanimljive detalje sa snimanja filma, a na pitanje da li pre bira Mošu ili Tirketa, Peđa je jasno odgovorio:

– Tirketa!

Predrag Vasić, Montevideo Bog te video
FOTO: PROMO

– Zašto njega, upitala ga je voditeljka.

– Jer je bolji fudbaler, našalio se glumac u podkastu „BINDŽ“.

Najbolji prijatelji

Aleksandar Tirnanić – Tirke, koga je tumačio Miloš Biković bio je mladić sa Čubure, primoran da bira između rada u fabrici i fudbala. Odabraće fudbal. Jedino sećanje na poginulog oca u Velikom ratu je orden – Karađorđeva zvezda.

Montevideo Bog te video
FOTO: KURIR TV

Prirodan talenat sa Čuburske kaldrme, pridružuje se fudbalskom klubu BSK-a, gde upoznaje Mošu Marjanovića (Petar Strugar), njih dvojica postaju nerazdvojni prijatelji i legendarni tandem. Iako mangup, Tirke je ambiciozan, pravedan, sanjar ali pre svega, čista duša.

Izvor : Kurir.rs/Magazin

Autor Igor Matić

Foto: Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *