KO JE NOVI MINISTAR KULTURE ?

Nikola Selaković predložen je za ministra kulture u novoj vladi.

SNS, SNS predsedništvo, Maja Gojković
FOTO: ZORANA JEVTIĆ

Mandatar Miloš Vučević saopštio je danas na konferenciji za medije da će on na tom mestu zameniti Maju Gojković, koja će posle dva mandata biti na čelu Pokrajinske vlade.

Selaković je 1983. godine u Užicu. Završio je Šestu beogradsku gimnaziju i osnovne i master studije na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na kome je trenutno doktorand. Završio je Visoke studije odbrane i bezbednosti kao pripadnik osme klase.

Od 2009. do 2012. godine zaposlen je na Pravnom fakultetu u Beogradu kao asistent na Katedri za pravnu istoriju i drži nastavu na predmetima Uporedna pravna tradicija, Srpska pravna istorija i Retorika.

Nikola Selaković
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM

Član je i osnivač Srpske napredne stranke, u kojoj je obavljao funkcije koordinatora Pravnog saveta, člana Predsedništva od 2012. godine i potpredsednika Glavnog odbora u periodu od 2014. do 2016. godine.

Obavljao je dužnost ministra pravde i državne uprave u Vladi Republike Srbije u periodu od 2012. do 2014. godine, a potom ministra pravde u periodu od 2014. do 2016. godine.

Aleksandar Vučić
FOTO: NEMANJA NIKOLIĆ

Odlukom predsednika Republike Aleksandra Vučića 31. maja 2017. godine postavljen je na funkciju generalnog sekretara predsednika Republike, koju je obavljao do 27. oktobra 2020. godine.

Dužnost ministra spoljnih poslova Republike Srbije obavljao je u periodu od 2020. do 2022. godine.

Goran Vesić, promocija knjige, Nikola Selaković
FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Govori engleski i aktivno se služi francuskim i italijanskim jezikom. Oženjen Milicom, otac Lazara, Vasilija i Ljubice, stoji u njegovoj biografiji.

– Kao i većina drugih poslova, politika je veština koja se uči čitavog života i zahteva stalno usavršavanje. Proteklih godina promenile su se mnoge i unutrašnje i spoljne političke okolnosti, a promenio sam se i sam. Neka drugi sude jesam li se lično promenio nabolje, ali verujem da sam u profesionalnom smislu nesumnjivo bogatiji, jer sam imao priliku da jedan duži niz godina sarađujem s najboljim i da učim od najboljeg – izjavio je Selaković za Kurir.

Izvor : Kurir.rs

Autor: Ljubomir Radanov

Foto: Nemanja Nikolić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *