MAGIČAN ŽIVOT SREDNJEVEKOVNIH LJUDI

Bilo da povremeno odigrate koju igricu ili ste pravi gejmer, čari igranja današnjih video igara je prosto neminovno okusiti, a i zašto bi kad je pored ozbiljno dobre zabave sad pred nama jedan potpuno nov i slojevit doživljaj gejmovanja.

Više se ne dele na one za dečake i devojčice, starije i mlađe, jer doslovno postoji toliko naslova video kreacija uz koje mogu da se opuste, istražuju i uče i oni ‘’odrasli’’.

Kao ovonedeljnu Espreso preporuku, donosimo vam uzbudljivu stratergiju koja je potpuno živa i iz meseca u mesec dobija po koji novitet.

Reč je o efektnoj Farthest Frontier singleplayer video igri koja je detaljno oslikana da svakim zumiranjem ulazite sve dublje u jednostavan život srednjovekovnih ljudi, gotovo osećajući prašinu kaldrme i miris ustajalog sira iz skladišta.

Svako godišnje doba, svaki seljanin, svaki izvor je jako bitan, s toga je dobro obratiti pažnju već od samog starta i prvih doseljenika vašeg seoceta, na ozbiljnu strategiju gradnje, sadnje, rudarenja, čak i potencijalnij radnih mesta vaših seljana.

Pravićete im kuće, opštinu institucije, odrediti lovce koji će hraniti celo selo, sadićete žitarice koje je dobro upariti sa drugim vrstama povrća što je ozbiljna veština koju možete preneti I na pravi život.

Kako se budete razvijali, tako će i raspoloženje samih meštana da se menja te će zahtevati od vas više zabave, ili zbog povećanja doseljenika I više namirnica za preživljavanje, najavljivati ledene zime što znači da ćete morati dobro da ih opremite sa drvima i pogodnom odećom kako si nastavili sa aktivnostima i po jezivo hladnim danima. Za ljubitelje GTA, proverite kada se očekuje izlazak 6 dela!

Svaki od reljefa koji odaberete za nastajanje nosi svoju neobičnost kao i određenu težinu. Osnove izgradnje naselja, graditeljske sposobnosti, gradnja kuća, skupljanje drva, lov, dostupnost izvora hrane i ruda, takođe I ispravno skladištenje samih potrepština učiniće vas ozbiljnim zaluđenikom za ovom igricom.

Generalno, potrebno je dobrih 20ak sati iskusnog igranja da se ‘’pređe’’ u potpunosti, odnosno izgradi sve što se može izgraditi, ali tu kraj života nije niti igrici niti vašim seljanima.

Prašnjavo romantičan način borbe srednjovekovnih grupica sa svakodnevnicom nije nešto novo u svetu video igara, ako znamo da postoje ozbiljni multiplejer stari svetovi u Civilization, Age of Empires, Banished koji se drže godinama.

Nadamo se da ćete se dobro zabaviti, biti kreativni ali oprezni, i zaista nešto i naučiti o duhu vremena koje su tvorci (Crateent Ertainment) ove video igre uspeli jako dobro da prenesu.

Izvor : Espreso/Tatjana Maksić

Foto: Printscreen/youtube/Crate Entertainment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *