MUZEJ NAIVNE I MARGINALNE UMETNOSTI OBELEŽAVA DAN OSVNIVANJA

Povodom 64 godine od osnivanja, Muzej naivne i marginalne umetnosti u Jagodini će svim posetiocima omogućiti besplatan ulaz od 2. do 7. aprila, navodi se u saopštenju za medije.

Muzej naivne i marginalne umetnosti
FOTO: NIKOLA STOJANOVIĆ

Publika trenutno može videti izložbu „I burn in sun, moon and stars“ francuske umetnice Margo, kao i izložbu „Art brut. Radovi iz kolekcije Infeld.“ U Salonu „Oto Bihalji-Merin“ u Beogradu u toku je izložba „Brutalna nežnost“, kojom se u okviru programa „Dijalozi“ publici predstavljaju radovi Edite Kadirić i Kejti Voznicki. Muzej naivne i marginalne umetnosti iza sebe ima i dve godine rada u novim uslovima – rekonstruisana je i dograđena zgrada Muzeja u Jagodini, a sedište je preseljeno u Beograd. Otvoren je i novi izložbeni prostor, Salon „Oto Bihalji-Merin“ u Nemanjinoj 3, a definisani su novi program i vizija Muzeja.

Muzej naivne i marginalne umetnosti
FOTO: MARIJA KONJIKUŠIĆ

– Tokom 2023. godine realizovano je više od 30 programa. Od toga 11 izložbi, među kojima svakako kao najvažniju izdvajamo izložbu „Svesno napuštanje realnosti: Ilija Bosilj i Sava Sekulić“, s kojom je MNMU gostovao u italijanskom muzeju Kaza del Art brut – kaže dirketorka Ivana Bašičević Antić.

Izvor : Kurir.rs

Autor: Ljubomir Radanov

Foto: Marija Konjikušić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *