NAJBOLJA SERIJA U 2023.

Časopis „Rolling Stone“ objavio je spisak 10 najboljih televizijskih serija u 2023. godini. Na prvom mestu našla se neobična komedija o domorodačkim tinejdžerima.

Tokom ove godine neke od najzapaženijih serija bile su „Ted Laso“, „Veličanstvena gospođa Mejzel“, „Naslednici“ i „Beri“. One su dominirale na dodelama nagrada i spiskovima najboljih ostvarenja u proteklih nekoliko godina, a sve su nastale jedna za drugom, piše Rolling Stone. Neke od ovih serija zauzele su mesto na spisku 10 najboljih serija u 2023. godini na top listi ovog časopisa.

Najboljim ovogodišnjim ostvarenjem „Rolling Stone“ je proglasio „Pse iz rezervata“, FX-ovu seriju o četiri tinejdžera koji žive u ruralnoj Oklahomi i sanjaju o begu i životu u Kaliforniji. Ber, Elora, Vili i Čiz shvataju da im je za odlazak potreban novac, a do njega pokušavaju da dođu obavljajući niz manjih zločina u naselju u kojem žive.

Paralelno im se događa niz urnebesnih dogodovština, a naslov serije je mali tvist na Tarantinov klasik „Ulični psi“. Serija je takođe velika stvar za zajednicu autohtonog američkog stanovništva koja je vrlo malo ili nije uopšte zastupljena u današnjoj pop kulturi. Sigurno ne na način kako su ih Tajka Vajtiti i filmaš Sterlin Harjo prikazali.

„Nikada nije bilo serije poput „Psi iz rezervata“, komedije o domorodačkim tinejdžerima koji odrastaju u rezervatu u ruralnoj Oklahomi. Nadajmo se da će opet biti ovakvih, posebno nakon remek-dela poslednje sezone u kojoj se svaka epizoda činila drugačijom od prethode i u kojoj bi jedna nedelja mogla biti najsmešnija stvar na televiziji, a druge najtužnija“, objasnili su svoj izbor iz popularnog časopisa.

Na drugom mestu nalazi se „Medved“, a prate ga „Naslednici“, „Pokeraško lice“, „Poslednji od nas“, „Govedina“, „Pavooki samuraj“, „Cunk na zemlji“, „Neko negde“ i „Žurka dole“.

Izvor : B92/index

Foto: Shutterstock/Stock-Asso

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *