OVE LEGENDARNE CITATE IZ NAŠIH FILMOVA KORISTIMO SVAKI DAN

Verujemo da ste većinu ovih filmova gledali, a da gotovo svakodnevno, i to nesvesno koristitite rečenice iz njih u komunikaciji sa bliskim osobama. Zato smo izdvojili najzanimljivije citate iz naših kultnih ostvarenja!

Munje:

Gazi ga, ko ga je*e što nije učio školu

‘Ajmo sada polako napolje… BRZO!!! Dolče i Gabana, a? Pa i njega ćemo da hapsimo, da znaš. Odakle tebi ovoliko opijate, je li bre? Nije naše, našlo smo! Našao si? Kako ga ja nisam našao?! Trebalo je još da ga gazite kada ste bili klinci, sada je kasno! Mada, nikad nije kasno! Preporučujum da večeras radimo je*anje keve! Naje*aćeš! I ti ćeš najebati! Naje*aćete! (Gojko Sisa) Što ti je dobra majčica, šećeru. (Gojko Sisa) Za početak snimićemo jedan kompakt CD. (Gojko Sisa)

Kad porastem biću kengur:

Da vas pitam da li je to što ste videli u vezi sa zemljotresom i nestankom struje? A da ja vas pitam, šta je sa petsto miliona neprijavljenih Kineza, a? Ćutimo. Ajmo na piće. (Da, mogli bismo da ja nisam klošar) „ Ajmo.“ Je l’ piješ ti rakiju? Rakiju ne pijem, al’ vinjak derem! Znaš ti kakva je to riba! Znam. Znaš tuki, brate. Ej, ona sija. Pa vodi je u mrak da ti sija. Ne, maco, za klikere, ma nema džabe ni za babe. Mislim, stvarno, ono, ne može se sa seljacima.

Lajanje na zvezde:

Veni, vidi, dozvoli, vici!!! Ne, misliš lupam ? Lupaš. To moje srce lupa za tobom,ja samo prenosim! Zašto me tako gledaš? Kako zašto, ti si prirodna lepota moje zemlje. Filozofe, mi smo dva sveta. A ti nisi čula? ŠTA? Pa doći će do sudara svetova! Ahilova peta je kad neko ima ravan taban. Meni je najlakše poljupcem zapušiti usta, ajde, ajde ako smeš!!! Gledao sam nebo iznad Himalaja… -I..? -Imaš oči boje krova sveta Vidiš li sa kojim znanjem se ide u kafanu ? A tebe ako još jednom vidim u kafani, prebiću te kao …Mnjau, mačku! Šta ste vi sinoć pili ? -Klekovaču. -Hemijsko poreklo? -Bajina bašta! Umni rad je ništa prema fizičkom! -Profesore umni rad je fizički neizdrživ… Da see ošiišaš znaš!!! Da ubijamo vreme na najprijatniji način u životu? Danice pa ti tako lepo izgledas, pa jos ako se zaljubis u mene, pa ja necu imati izbora nego da popustim! Jesi čula? Kako javlja Tanjug, ja te volim.

Maratonci trče počasni krug:

Ala je opravio, svaka mu čast. – Savršena rečenica u situacijama kada nas majstor oduševi svojim umećem…da sve sje*e. Ostali samo dugmići. Tata spalio Đenku Laki je malo nervozan Hoću svoj deo, nećete da me prevarite! Umro si pred sam kraj života. Kupačice moja! Njemu se ne isplati da izlazi iz groba. Ko je vas poznavao, ni pakao mu neće teško pasti. Šta će biti s kućom? Zapaliću je! Čovek ima tri dimenzije: visinu, širinu i dužinu. Bio dugačak čovek. Izlazi iz mog groba! Dobroveće. Smrt je prelazna bolest. Ja sam poshteno radio i izlagao sam se opasnosti da me uhvate i oteraju na robiju!

Balkanski špijun:

Ovo su neki čobani, budale. – Zgodan citat kada hoćete da kažete koliko vam je do nekoga stalo. Đura će ti oprostiti što te je tukao. Soko zove Orla. Orao pao. Kad izdaju žene, što ne bi I zemlju.

Ko to tamo peva:

I tata bi, sine. Buši, hahahaaaaaaa, buši haaa! Ne brinite. Puška je zakočena! Da se ja pitam, ja bi proterao autobus ovuda. Ko bre sirotinja? Daj pet karata! Vozi Miško!

Jagode u grlu:

Nikada oni ne mogu mene toliko malo da plate koliko ja mogu malo da radim. Jedna od najpopularnijih deviza komunističke Jugoslavije, ostala do dan danas.

Mi nismo anđeli:

Deco, jel volite brzu vožnju? – Savršeno razbijanje treme kod bojažljivih saputnika. Ma jok, voli te, samo se pravi. Nikola, javi se večeras, pa da idemo negde da se zezamo. – Devojke obožavaju da pozovu momke na večeru citirajući Evu Ras. Nisam ti ja majka. Nisi se kupala 2 meseca!? Užasi promiskuiteta. Kaži baba seri. – Na ovo se odgovara sa “baba seri”. Mala je talentovana… Sada si pao najnize sto mozes. Govno jedno! Ljubinka, sine, ide tata u rat. Tata, opet se igrate! Nikad kravata, nikad stalni posao… Imaš još jednog skota dole. Taština praznine. I šta sam noćas propustio? Jel može jedna smrt u diskoteci?

Varljivo leto ’68:

Manje vina, manje vina! Mesi, mesi, neće ništa da ti škodi. Samo da ti čujem glas. A zvala se sasvim obično: Jagodinka Simonović. A što mi sad peremo zube? Dolaze nam gosti. A šta ćemo mi njima da radimo? Drug Tito je rekao da su studenti u pravu.

Lepa sela lepo gore:

Ja bi da mi to koljemo kume. Ionako će da pričaju da smo ih klali. Koje si ti nacionalnosti? – Ja sam nanananarkoman. Vid ćune, prava pionirska! Ajde Halile, ti ga prvi zalilaj. Na srpskom dvoru mi s viljuškom boc, a Švaba s rukama, u usta ga jebem! A kako je kod vas u Svedskoj? Zima, a? Al’ standard, je*iga! Sa donje pipe…

Davitelj protiv davitelja:

Ko ne voli karanfile, ne treba ni da živi Vrati mom Perici uvo

Sabirni centar:

Razboli se I umri.

Tesna koža:

Lepa Brena za četiri osobe Sido, rodila si idiota!

Kako je propao rokenrol:

Da gledamo video dok se ne rastope boje. Barbara, pa daj mi ruku. Pokojni Toza Ko ti dirka gaćice? Piće za mladiće. Krambambuli panč.

Lepota poroka:

Jooooj, da me vidi moja mila majka Šta će ti oko? Ko da ćeš njime nišaniti? E s kakvim mi međedom u kući život prođe…

Balkan ekspres:

Samo tetki lek da odnesem… Počo rat, bre, pi*da ti materina!

Izvor : Espreso/alo

Foto : Printscreen

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *