PAR INTRIGIRAJUĆIH ČINJENICA KOJE NISTE ZNALI O FILMU

Cela zavrzlava ovog legendarnog filma počela je još sa podelom uloga. Međusobnim pretumbavanjem uloga, dolazimo do konačne podele u sastavu koji već godinama gledamo.

Glavna uloga bila je namenjena Miji Aleksiću, koji je prvog dana snimanja obavestio redakciju Dramskog programa da se ne oseća dobro i da ne može da snima, te je snimanje otkazano. Dobio ju je Pavle Vuisić.

Umesto Pavla Vuisića, čiču (koji dolazi da poseti sina) je na kraju glumio Mića Tomić.

Ekipa se za snimanje okupljala svakog jutra oko pet sati, ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu
Ekipa se za snimanje okupljala svakog jutra oko pet sati, ispred Crkve Svetog Marka u Beogradufoto: Printscreen Youtube

Ulogu Miška Krstića Šijan je namenio Bogdanu Dikliću, koga iz matičnog pozorišta nisu pustili na snimanje, pa je naknadno odabran Aleksandar Berček.

Dragan Nikolić kao šlager-pevač nije bio predviđen u prvim podelama, ali se ispostavilo da mu je ta uloga potpuno legla, i da je sjajna posveta Živojinu Pavloviću i Džimiju Barki. Inače je, Slobodan Šijan je ovu ulogu prvo ponudio Ljubiši Samardžiću, koji ju je odbio iz reditelju nepoznatih razloga. Sa druge strane, Dragan Nikolić je ulogu prihvatio u poslednjem trenutku i odlično se snašao.

Evo još par zanimljivosti sa snimanja seta ovog neprevaziđenog filma:

  • Ekipa se za snimanje okupljala svakog jutra oko pet sati, ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu
  • Iako je Pavle Vuisić u filmskim krugovima važio kao težak za saradnju, nezgodan i neko ko voli da popije, ispostavilo se da je baš on svakog jutra bio prvi na okupljanju, oran i trezan.
  • Čuveni predeo negde u Srbiji bila je Deliblatska peščara.
  • U filmu se potkrala i jedna greška. Radnja filma „Ko to tamo peva“ dešava se 5. aprila 1941., dakle na Veliku subotu, a junaci, uključujući i pravoslavnog sveštenika, jedu roštilj.

Izvor : Espreso/ I.O.

Foto: Printscreen Youtube/Centar film

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *