PORODIČNO STABLO PAJE PATKA

Paja Patak je već devet decenija jedan od omiljenih Diznijevih likova. Svi znaju za njegove sestriće Raju, Vlaju i Gaju, i škrtog ujaka Baju, ali čini se da ni najtvrdokornijim obožavaocima nije baš najjasnije ko je kome ko u porodici Patak.

Dizni je sada razrešio sve dileme. Na Fejsbuk stranici kablovskog kanala „Dizni junior“, na kom se emituje animirana serija „Pačije priče“, objavljeno je porodično stablo popularne pernate familije.

Otac Paje Patka je Kvakmor Patak (Quackmore Duck), a majka Hortenzija MekPatak (Hortense McDuck), rođena sestra Baje Patka. Stoga je sada jasno da je Baja Pajin ujak, a ne stric kako se navodi u pojedinim prevodima stripova i crtaća.

Osim Paje, Kvakmor i Hortenzija imaju još jedno dete – ćerku Delu (Della), koja je majka Raje, Vlaje i Gaje.

https://www.facebook.com/DisneyJunior/posts/1019758876182586?ref=embed_post

Paja Patak se prvi put pojavio u crtanom filmu „Mudra mala koka“ 1934. godine. Tridesetih godina prošlog veka, uglavnom je bio prikazan kao deo čuvenog Diznijevog trija, zajedno sa Mikijem i Šiljom.

Zbog svog prgavog karaktera i „kratkog fitilja“ jedan je od najkomičnijih Diznijevih likova.

Stripovi o Paji i njegovoj familji, takođe su stekli planetarnu popularnost, posebno oni koje su crtali Al Talijafero, Karl Barks i Don Rosa.

Izvor : N1

Autor: B. N.

Foto : YouTube/Mickey Mouse /Screenshot

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *