POSLE BARBI – POLI

Još nema previše detalja o tome kako će ove igračke zaživeti na velikom platnu – poznato je samo da će se radnja vrteti oko devojčice koja se sprijateljiti sa minijaturnom lutkom, a nisu otkriveni ni svi glumci. Ne zna se ni kada će početi snimanje filma iako je scenario napisan – jer i dalje traje štrajk glumaca i scenarista u Holivudu, koji je obustavio gotovo sve novije produkcije.

Film „Barbi“ je hit u celom svetu i ljudi i dalje hrle u bioskope da ga pogledaju, ali holivudska mašinerija nije završila snimanje filmova o plastičnim lutkama. Ovoga puta, međutim, nije reč o ružičastoj bombi koja je obeležila ovo leto, već o igrački koje se mnogi milenijalci rado sećaju – Poli Poket. Poli Poket su bile male kutije u kojima su ‘živele’ minijaturne lutke. U malim kutijama, lutke su imale svoj svet, neke su živele kao princeze dok su druge imale klasične tinejdžerske sobe, a bilo je i ‘off-brand’ varijacija koje su bile namenjene dečacima i u kojima su likovi iz megapopularnih crtanih filmova imali avanture i serije. kao što su Nindža kornjače ili Laki Luk.

Kako su video snimci sa igračkama izuzetno popularni na društvenim mrežama kao što su Jutjub i TikTok, ne čudi što su čelnici kompanije „Mattel“, vlasnika Barbi lutke a i Poli Poketa od 1998. godine, odlučili da iskoriste ovu franšizu i da od nje naprave i film. Pod njihovim vođstvom, Poli Poket je malo porasla i dobila crtanu seriju, ali kao i kod Barbike, njena popularnost je opadala tokom godina. Stručnjaci tvrde da je ovo pokušaj da se oživi još jedna „Mattel“ franšiza koja godinama nije bila najpopularnija na policama prodavnica igračaka. Film će režirati Lena Danam, najpoznatija po seriji ‘Devojke’, koja je proslavila glumca Adama Drajvera. Glavnu ulogu dobila je Lili Kolins, ćerka muzičara Fila Kolinsa, koju su mnogi zavoleli zbog serije ‘Emili u Parizu’ u kojoj glumi. Pored glavne uloge, Lili će biti i producent, pa će izgleda i ovaj film biti rezultat saradnje dve žene, baš kao i filma „Barbi“, koji je režirala Greta Gervig, a koji je producirala i imala glavnu ulogu Margo Robi.

„Za dete koje je bilo opsednuto sa lutkicom Poli Poket, ovo je kao ostvarenje sna“, napisala je Lili nakon što je film objavljen na svom Instagramu.

Malo poznati detalji

Još nema previše detalja o tome kako će ove igračke zaživeti na velikom platnu – poznato je samo da će se radnja vrteti oko devojčice koja se sprijateljiti sa minijaturnom lutkom, a nije otkriveno ko će glumiti pored Kolinsa. Ne zna se ni kada će početi snimanje filma iako je scenario napisan – jer i dalje traje štrajk glumaca i scenarista u Holivudu, koji je obustavio gotovo sve novije produkcije. Strani mediji upoznati sa industrijom pišu da bi snimanje moglo da počne sledeće godine, a da bi film trebalo da se pojavi u bioskopima dve godine kasnije.

Pored Poli Poket, „Mattel“ planira da snima filmove o Hot Wheelsima, kartama Uno, Masters of the Universe, ljubičastom dinosauru Barniju, Tomasu i dinosaurusu Tomasu i prijateljima i mnogim drugim svojim proizvodima. Posle globalnog uspeha filma „Barbi” koji je do sada zaradio milijardu dolara, još jednom je jasno da je nostalgija najjača droga, pa nema sumnje da će i ovi filmovi postići veliki uspeh.

Nažalost, čini se da ćemo na sve morati da sačekamo, jer prema onome što piše u medijima, štrajku u Holivudu se ne nazire kraj. Bez obzira na to, mnogi se raduju što će ponovo proživeti svoje detinjstvo kroz ove filmove, a obožavaoci jedva čekaju da vide avanture svojih omiljenih igračaka.

Izvor : B92/VECERNJI.HR

Foto: Shutterstock/Lutsenko_Oleksandr

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *